منتشر شده در : 1403/03/21
باز دید ها:33
برگزاری سمینار علمی اعضای کدر علمی دانشکده علوم اسلامی نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان در دانشگاه تعلیم و تربیه کابل
سمینار علمی 4 نفر از اعضای کدر علمی دانشکده علوم اسلامی نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور مسئولین و اساتید دانشگاه تعلیم و تربیه کابل برگزار گردید.
نشست با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس معاون علمی دانشگاه تعلیم و تربیه کابل پیرامون اهمیت و همکاری دانشگاه های دولتی و خصوصی مطالبی را ارائه کردند و در ادامه آمر استادان دانشگاه تعلیم و تربیه کابل در رابطه مراحل و روش ارائه کنفرانس علمی توضیحات کاملی داشتند.
در ادامه آقای سید محمد عالمی، سمینار علمی خود را تحت عنوان«عصمت انبیا از دیدگاه مذاهب کلامی اهل سنت و امامیه» در حضور هیئت ژوری علمی و اجرایی پوهنحی علوم اسلامی پوهنتون تعلیم و تربیه ارائه کردند، ایشان بعد از تعریف عصمت از نظر متکلمان فریقین، گستره این ویژگی پیامبران را از دیدگاه متکلمان فریقین تبیین کردند و اشتراکات و تفاوت های مذاهب کلامی اسلامی را در ارتباط با عصمت پیامبران بررسی نمودند.
سپس آقای محمد اسحاق ذاکری، کنفراس علمی خود را تحت عنوان«راه اثبات نبوت و رسالت از منظر فریقین» اراده کردند، ایشان بعد از مباحث مقدماتی چون تعریف نبوت و رسالت و تفاوت های آن و هم چین تقسم نبوت به نبوت عامه و خاصه، در خصوص طرق و راه های اثبات نبوت گفتند، سه طریق برای اثبات نبوت گفته شده است که شامل: معجزه، اخبار انبیا پیشین و مجموعه قراین و شواهد می باشد، ایشان ضمن تبیین این سه موضوع به صورت خاص در قالب نبوت خاصه پیامبر گرامی اسلام(ص) تطبیق کردند.
در نوبت بعدی آقای مصطفی احسانی، تحت عنوان «تفاوت های اصول اعتقادی مذاهب اسلامی» کنفرانس علمی خود را ارائه کردند، ایشان در ابتدا بیان داشتند که اصول اعتقادی به عنوان پایه و اساس هر دینی از اهمیت خاص برخوردار است، و دین مبین اسلام نیز پایه های اعتقادی چون توحید، نبوت، معاد بنا شده است و اصول دیگری مثل عدل و امامت نیز در نزد بعضی مذاهب اهمیت خاص دارد، وی مشترکات اعتقادی بین مذاهب اسلامی رکن اساسی دانستند، هرچند موارد اختلافی نیز وجود دارد.
در آخرین مرحله این کنفراس علمی، آقای سید عزت الله احمدی کنفراس خود را تحت عنوان« مهدویت از منظر روایات فریقین» ارائه کردند، ایشان اعتقاد به منجی آخرالزمان را مشترک بین اکثر ادیان جهان دانسته اند و هم چنین گفتند: اصل مهدویت مورد پذیرش فریقین می باشدو در مجامع روایی هردو فرقه اسلامی روایات مهدویت از پیامبر خاتم نقل شده است.
در نهایت اینکه بعد از حدود دو ساعت کنفراس علمی مذکور و مباحثه های علمی میان اعضای کنفراس، هئیت ژوری علمی پوهنتون تعلیم و تربیه کابل، ارائه کنفراس از طریف کدر علمی دانشکده علوم اسلامی نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان را عالی ارزیابی نموده و مورد پذیرش قرار دادند.