<

منتشر شده در : 1403/03/21

باز دید ها:28

برگزاری نشست علمی«جایگاه حج در تربیت معنوی از منظر اندیشه اسلامی » در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست علمی تحت عنوان: «جایگاه حج در تربیت معنوی از منظر اندیشه اسلامی » روز شنبه تاریخ 1403/3/19 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و دانشجویان برگزار گردید.
کارشناسان این نشست آقایان محمدعارف صداقت و محمدعالم احمدزاده و دبیرعلمی نشست آقای محمد رفیع صدیقی بود.
نشست با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس آقای محمدعارف صداقت معنویت را تعریف نموده و گفت: معنویت کلمه عربی و مصدر جعلی و اسم مصدر است و در فارسی به معنای معنوی بودن است، در عربی این ساختار به کار نرفته بلکه به جای آن معنوی استفاده گردیده که منسوب به معنی از ریشه عنی گرفته شده است و به معنای آشکار کردن چیزی است که لفظ آن را دربر دارد. 
ایشان افزود: معنویت همچون مذهب شامل جستجوی معنا و هدف به شیوه‌ای است که به وجودی مقدس یا واقعیت غایی ارتباط پیدا می‌کند. 
آقای صداقت در ادامه اظهار کرد: تربیت معنوی، یکی از ساحت‌های تربیت است که با رویکرد مقایسه‌ای میان دینی و غیردینی به‌صورت کلی عبارت‌اند از: 1. تربیت خدا گرا 2. هر نوع تربیتی که در زندگی معنایی را در نظر گرفته باشد، 3. تربیت در یک فعالیت معنوی؛ 4. تربیت در یک گرایش یا حالت معنوی. 
در ادامه آقای محمدعالم احمدزاده دررابطه بعد معنوی واهداف تربیت معنوی صحبت نموده و توضیح داد: تربیت معنوی عبارت است از زمینه¬سازی برای شکوفاسازی و تعالی¬بخشیِ نیازها و ظرفیت¬های معنوی متربیان در چارچوب شریعت و آماده¬سازی آنان برای طی کردن مراحل سیر و سلوک و رسیدن به معرفت الله و  شهود حق.
ایشان اضافه کرد: هدف پایانی در ساحت تربیت معنوی و عرفانی عبارت است از امدادرسانی به متربیان برای صعود از سه سکوی معرفت، محبت و قدرتِ نفس به اوج معرفت، محبت و اطاعت الله. 
آقای احمدزاده بیان داشت: جایگاه حج به عنوان یکی از ارکان اسلام و یکی از عبادات اسلامی، نقش بسیار مهمی در تربیت معنوی و روحانی افراد دارد. در اندیشه اسلامی، حج به عنوان یک فرصت فراخواننده برای تحول روحانی و انسانی شناخته می‌شود و به چندین نحو تربیت معنوی را تقویت می‌کند.
ایشان درادامه توضیح داد: حج تجربه‌ای است که انسان را به غیر از خدمت به خداوند، به خدمت به مخلوقات دیگر تشویق می‌کند. این تجربه به انسان یادآوری می‌کند که او جز در خدمت به دیگران نیز می‌تواند خدمت به خداوند انجام دهد، همچنین، فرصتی فراهم می‌کند که افراد از تمام اقطار دنیا به گرد هم آمده و در کنار یکدیگر قرار گیرند. این تجربه اتحاد و همبستگی را تقویت می‌کند و افراد را یاد می‌دهد که همگان برابرند و پیرو یک دین هستند.
آقای احمدزاده در اخیر گفت: از منظر اندیشه اسلامی، حج به‌عنوان یک عمل عبادی و روحانی بسیار مهم است و نقش بسیار موثری در تربیت معنوی انسان‌ها دارد. این تجربه زندگی، از جمله تجربه‌های مهمی است که به افراد کمک می‌کند تا برای تقویت رابطه‌شان با خداوند و دیگران و تحول روحانی خود تلاش کنند.
این نشست علمی همزمان به صورت آنلاین برای کاربران فضای مجازی پخش گردید.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28