منتشر شده در : 1402/08/23
باز دید ها:84
مبانی انسان شناختی نظام حقوقی اسلام بر اساس دیدگاه علامه طباطبایی در نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان بررسی شد.
نشست علمی « مبانی انسان شناختی نظام حقوقی اسلام بر اساس دیدگاه علامه طباطبایی» روز سه شنبه تاریخ 1402/8/23 در نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان برگزار گردید.
آقایان سید عزیز موسوی و سید محمد موسوی کارشناسان این نشست و آقای محمد عیسی هاشمی دبیر نشست بودند.
نخست سید محمد موسوی در باره نظام حقوقی اسلام مطالب مهمی را بیان نمودند و معیار تفاوت نظام حقوقی اسلامی را با دیگر نظام های حقوقی دنیا تبیین کردند.
وی در ادامه، مبانی انسان شناختی نظام حقوقی اسلام را از نظر علامه طباطبایی را به بحث گرفتند و تصریح کردند: یکی از خصوصیات نظام حقوقی اسلام مسئله مالکیت و مملوکیت است و خداوند بعنوان مالک و خالق انسان آگاه به تمام نیاز ها و کاستی های انسان است و در نتیجه یک نظام حقوقی کامل و جامع را برای او در نظر گرفته است.
سید عزیز الله موسوی کارشناس دیگر برنامه مفهوم کرامت انسان را به بحث گرفت و انواع کرامت انسانی و اینکه کرامت انسان ذاتی است و یا اکتسابی مطالبی را مطرح ساختند.
ایشان در اخیر مبانی کرامت انسانی را از نظر علامه طباطبایی مطرح نموده و اظهار داشت: خداوند انسان را متمایز از دیگر موجودات خلق نموده که این بیانگر کرامت انسان است. و تاکید فراوانی که خداوند در قرآن کریم جهت کرامت انسان نموده اند نیز بیانگر کرامت انسان است. دیگر اینکه کرامت انسان فراگیر بوده و هرکه زاده انسان است شامل این کرامت می شود.
این نشست به صورت آنلاین پخش شد و مورد استقبال کاربران فضای مجازی و مباحث حقوقی قرار گرفت.