<

منتشر شده در : 1403/03/12

باز دید ها:31

برگزاری کارگاه «انگیزه تحصیلی و راه‌کارهای تقویت آن» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

کارگاه آموزشی انگیزه تحصیلی و راه کارهای تقویت آن» روز سه شنبه تاریخ 1403/3/8در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور دانشجویان برادر و ارائه محمدصادق عادلی برگزار گردید.
کارگاه با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس آقای عادلی نخست درباره ضرورت این بحث در قالب کارگاه و نشست‌های علمی بیان داشت: بدون انگیزش، یادگیری ممکن نیست و جایی که یادگیری نباشد تدریسی وجود ندارد. 
وی ادامه داد موتور یادگیری انگیزش است. انگیزش تحصیلی قلب تعلیم و تربیت بلکه قلب هر فعالیت تکاملی و رو به پیشرفت‌ می‌باشد.
آقای عادلی در ادامه مفاهیمی مانند انگیزش، انگیزه، انگیزه تحصیلی، هدف، علاقه و خود پنداره را توضیح داده و گفت: انگیزه و انگیزش دو واژه خویشاوند هستند اما با این تفاوت که انگیزه میل و کشش رفتار خاص می‌باشد ولی انگیزش، عامل کلی رفتارها می‌باشد. انگیزش فرایند مدار است باید در کل فرایند تحصیلی وجود داشته باشد تا مؤفقیت تحصیلی بدست آید.
ایشان افزود: انگیزه تحصیلی دو گونه اند؛ انگیزه تحصیلی درونی و انگیزه تحصیلی بیرونی، انگیزه درونی پایدارتر، اثرگذارتر می‌باشد ولی انگیزه تحصیلی بیرونی که متاثر از پاداش بیرونی است، از قوت و قابلیت کمتری برخوردار است با این حال مناسب است که مربیان، والدین و نهادهای تربیتی بتواند انگیزهای درونی و بیرونی را باهم ترکیب کنند تا یادگیرندگان انرژی قوی و نیرومند برای پیشرفت تحصیلی بدست آورند.
آقای عادلی در خصوص راه‌کارهای تقویت انگیزه تحصیلی بیان داشت که ‌راه‌کارهایی که بیان می شود در تقویت انگیزه درونی اثر گذارمی‌باشند اما مواردی درتقویت انگیزه بیرونی نیز مؤثر است، این راه کارها عبارت است از:
1) استفاده از تجربه‌های مؤفقیت آمیز دانش‌آموزان که عامل افزایش اعتماد به نفس آنها می‌باشند.
2) برای موفقیت دانش‌آموزان پاداش در نظر بگیریم. منتظر نباشیم تا افت تحصیلی اتفاق افتد و سپس موفقیت وی را تحسین کنیم.
3) با احترام گذاشتن به تفاوتهای فردی دانش‌آموزان، هرگز آنها را با یکدیگر مقایسه نکنیم.
4) دانش‌آموزان را در صنف کمتر درگیر مسائل عاطفی منفی نمائیم و نسبت به حساسیت های عاطفی آنان آشنا و در کاهش آن کوشا باشیم.
۵) بیان اهداف آموزشی مورد انتظار را در ابتدای درس فراموش نکنیم. تا از اول یادگیرنده بداند که در این درس بدنبال یادگیری چه چیزی می‌باشد.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28