<

منتشر شده در : 1403/02/27

باز دید ها:27

برگزاری کارگاه تقویت حافظه و تمرکز در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

کارگاه تقویت حافظه و تمرکز برای دانشجویان در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با ارائه آقای محمدعارف صداقت برگزار گردید.
آقای صداقت در ابتدا حافظه را تعریف نموده و بیان داشت: حافظه توانایی ما برای رمز‌گذاری، ذخیره، نگهداری و متعاقباً به یاد آوردن اطلاعات و تجربیات گذشته در مغز انسان است. سه فرآیند مهم در حافظه وجود دارد: رمزگذاری، ذخیره سازی و بازیابی.
ایشان در ادامه انواع حافظه را توضیح داده و گفت: در سال 1968 ریچارد اتکینسون و ریچارد شیفرین برای توضیح ساختار اصلی و عملکرد حافظه مدل مرحله حافظه را ارائه دادند. در این تئوری حافظه در سه مرحله تشریح شده است: حافظه حسی، حافظه کوتاه مدت و حافظه بلند مدت.
 وی افزود: حافظه کوتاه مدت یا حافظه فعال اطلاعاتی است که هم اکنون به آن‌ها فکر می‌کنیم یا از آن‌ها آگاهی داریم. اطلاعات در  این حافظه تقریباً 20 تا 30 ثانیه ذخیره می‌شوند. و از نظر ظرفیت و گنجایش 2 ± 9 است.
سپس آقای صداقت دلایل فراموشی را توضیح داده و اظهار کرد: چهار توضیح اساسی برای دلیل فراموش شدن وجود دارد:
1-عدم ذخیره: بعضی اوقات اطلاعات به سادگی از حافظه گم می‌شوند و در موارد دیگر، هرگز در وهله اول به طور صحیح ذخیره نمی‌شوند.
2-دخالت: گاهی اوقات خاطرات با یکدیگر به رقابت می‌پردازند، و یادآوری برخی از اطلاعات را دشوار می‌کند.
3-انگیزه فراموش کردن: در موارد دیگر، مردم به طور فعال سعی می‌کنند چیزهایی را فراموش کنند که دیگر نمی‌خواهند به یاد بیاورند.
4-عدم موفقیت بازیابی: در بعضی موارد هم، بازیابی دچار مشکل می‌شود.
همچنان ایشان در این کارگاه موضوعات دیگری از جمله: تقویه حافظه، روش های یادآوری( ارتباط، تصویر، ریتم، تکرار) و چگونگی حفظ کردن را برای دانشجویان به طور کامل توضیح دادند.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28