منتشر شده در : 1403/02/12
باز دید ها:34
برگزاری نشست علمی «فقر و غنی از منظر اسلامی (با تاکید بر اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری امام خامنه ای(مدظله العالی)» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
نشست علمی تحت عنوان «فقر و غنی از منظر اسلامی (با تاکید بر اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری امام خامنه ای(مدظله العالی)»، پیش نشست کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) از سوی نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار گردید.
در این نشست آقایان علی شاه فایق و سیدمحسن سادات کیایی به عنوان کارشناس و آقای روح الله روحانی دبیر نشست بودند. پس از تلاوت قرآن کریم توسط آقای زکریا فصیحی، آقای علی شاه فایق مفهوم مورد نظر از واژگان فقر و غنی را با استناد به آیات و روایات مورد بررسی همه جانبه قرار داد و گفت: فقر و غنی از جمله واژگان دو پهلو می باشد که نیاز است با بررسی کلیه آیات و روایات مربوط به آن، در پی شناخت مفهوم واقعی از این دو باشیم.
ایشان پس از شرح گونههای مختلف فقر در روایات، اضافه کرد: بادرنظر داشت گونه های مختلف فقر در روایات، تبین مفهوم فقر و غنی و تفکیک مصادیق مختلف آن، سبب راهیابی فرد مسلمان و جامعة اسلامی در مسیر درست و تعالی میشود؛ چه اینکه فهم نادرست این مفاهیم، جامعه را به تباهی و فرد را به نابودی سوق میدهد.
در اخیرآقای فایق پیرامون دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله) صحبت نموده و گفتند: در بیانات مقام معظم رهبری(مدظله) ، مفهوم فقر با تبعیض و عدم تربیت همراه است و در مقابل غنا با عدالت و تربیت همنشین است. لذا فحشایی که در قرآن، نتیجه فقر دیده شده، محصول همراهی فقر با تبعیض و عدم تربیت است. به این معنا که فرد و جامعه وقتی دچار فحشا و فساد میشود که از یک سو دچار تبعیض اجتماعی و طبقاتی باشد و از طرف دیگر، تربیت، به خصوص تربیت دینی و اخلاقی در آن جامعه ضعیف باشد.
در ادامه آقای سیدمحسن سادات کیایی سخنان خویش را درباره فقر و غنی از منظر اسلام با تأکید بر دیدگاه مقام معظم رهبری(مدظله) آغاز نموده و بیان کردند: باتوجه به آیات قرآن، روایات و سیره ائمه اطهار(ع) می توان گفت که در بحث فقر یقینا اسلام با فقر اقتصادی مخالف است و این مجموع روایات مربوط به آن حاصل می شود. بنابراین نظریه کلی اسلام رفع فقر از جامعه است و جامعه باید به بلندترین مرتبه از بی نیازی قرار داشته باشد. از این رو است که مقام معظم رهبری(مدظله) چندین سال است که شعار سال را شعار اقتصادی قرار داده است. از دید مقام معظم رهبری(مدظله) فقر یکی از عوامل فساد در روی زمین است. ایشان مباحث زیادی زیادی را در این زمینه بیان کرده است. مقام معظم رهبری(مدظله) یکی از وظایف حکومت را رفع فقر و مبارزه با فساد می داند.
ایشان افزودند: مقام معظم رهبری(مدظله) معتقد است که جامعه نسبت به فقر و فقرا نباید بی تفاوت باشد، اگر کسی نمی تواند انفاق کند، باید دیگران را وادارد تا به فقرا کمک و انفاق کند.
آقای سادات کیا در اخیر افزود: مقام معظم رهبری(مدظله) با استفاده از دعاهایی مانند «الهم اغن کل فقیر» براین باور است که این جمله یک دعای صرف نیست، بلکه براین نکته تأکید دارد که باید برای بی نیازی جامعه تلاش کرد.
این نشست به صورت آنلاین برای مخاطبان فضای مجازی نیز پخش گردید.