<

منتشر شده در : 1403/02/05

باز دید ها:42

نشست علمی«تاثیرات و پیامدهای وعده صادق (پاسخ کوبنده جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل)» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار گردید.

نشست علمی «تاثیرات و پیامدهای وعده صادق( پاسخ کوبنده جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل) » بیست و دومین پیش نشست همایش بین‌المللی 75 سال اشغالگری در فلسطین در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید، دانشجویان و کارمندان نمایندگی برگزار گردید.
در این نشست آقایان مرتضی نورمحمدی، محمد عارف فصیحی دولتشاهی و سید طاهر عرفانی کارشناسان و آقای سید جمال الدین موسوی دبیر علمی بود. 
نشست با تلاوت قرآن کریم توسط آقای زکریا فصیحی آغاز شد و در ادامه آقای محمدعارف فصیحی دولت‌شاهی گفت: طوفان الاقصی و عملیات وعده صادق روشن ساخت که تمامی تحولات در ذیل مسئله فلسطین جریان دارد. در این تحولات دو بازیگر می باشد، یکی اسرائیل و دیگری جمهوری اسلامی ایران است. 
ایشان افزود: پرسش اساسی این می باشد که چرا ایران در این زمینه قبول ریسک نموده است؟ مسئله فلسطین پیش از اینکه به ایران مربوط شود به ممالک عربی باز می‌گردد، در جواب باید گفت: راهبرد ایران در این زمینه در حقیقت مبتنی بر سه مسئله است: دیانت، عقلانیت، منفعت. عنصر دیانت در حقیقت آن چیزی که در تعالیم دینی به آن اشاره شده و آن عبارت است از: دفاع از مظلوم، از مردمی که تحت ستم یک جریان ظالم و بی رحم قرار گرفته، می باشد که امروز فلسطین را به یک سرزمین سوخته تبدیل نموده است. عنصر عقل و منفعت انسان ها را به دفاع از ارزش ها، توجه به امنیت عمومی جهان و قدرت های آزاده را به سمت و سوی تقابل با این رژیم سوق می دهد. 
سپس آقای سید طاهر عرفانی پیرامون عملیات وعده صادق صحبت نموده وگفت: عملیات وعده صادق در سه سطح قابل بررسی است، در سطح داخلی (در داخل ایران) یک انسجام به وجود آورد و در سطح خاورمیانه، عملیات وعده صادق به جنبش های آزادی بخش منطقه و فرا منطقه روحیه و جان دوباره بخشید تا آن ها در راه مبارزه با سلطه گری و ظلم با قوت بیشتر ایستادگی نمایند و در سطح منطقه و فرامنطقه ای، قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشت و نشان داد که هیچ قدرتی نمی تواند منافع این کشور را به خطر مواجه نماید.
در ادامه ایشان افزود: با این عملیات نظم قبلی تغییر کرد و نظم جدیدی در صف فشرده متحدان غربی اسرائیل به وجود آمد. از جمله مصئونیت مطلق را از اسرائیل که فکر می کرد در جزیره امن زندگی می کند از بین برد. و معادله جدیدی در خاورمیانه طرح شد. 
آقای مرتضی نورمحمدی درباره زمینه های شکل‌گیری و آثار و پیامدهای عملیات وعده صادق اظهار داشت: ما شاهد تحولی در خاورمیانه بودیم که در منطقه کم نظیر بود. جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی در راستای دفاع از حق مشروع و در راستای تنبیه رژیم غاصب صهیونیستی به وجود آمد. تحقق میدانی عملیات در نوع خودش بی سابقه بوده و این عملیات اولین حمله از خاک جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی بوده است. 
ایشان افزود: با حمله کوبنده جمهوری اسلامی ایران تحت نام وعده صادق، جهان شاهد تغییر معادلات قدرت در خاورمیانه خواهد بود، این عملیات توازن قدرت را در فاز جنگ گرم میان قدرت ها نمایان ساخت. 
آقای نورمحمدی در اخیر گفت: پیامد این مسئله این است که برداشت کشورهای عربی از قدرت پوشالی اسرائیل و آمریکا آشکار شد. استراتژی جمهوری اسلامی ایران در برابر رژیم صهیونیستی قبلا با صبر استراتژیک صورت می گرفت که با این عملیات تغییر راهبرد استراتژی جمهوری اسلامی ایران مشخص شد و آن پاسخ بازدارندگی و پاسخ نظامی ایران خواهد بود. این کار باعث شده قدرت منطقه ای ایران افزایش کند و قدرت چانه زنی جمهوری اسلامی ایران افزایش پیدا کند.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28