<

منتشر شده در : 1403/01/22

باز دید ها:34

برگزاری نشست علمی « بررسی نقش حقوق بشر توسط اسرائیل از منظر فقه، حقوق و اسناد بین الملل» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست علمی« بررسی نقش حقوق بشر توسط اسرائیل از منظر فقه ، حقوق و اسناد بین الملل» از سلسله پیش نشست« همایش بین المللی 75 سال اشغالگری در فلسطین» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید، دانشجویان و کارمندان نمایندگی برگزار گردید.
کارشناسان این نشست آقایان سید عزیزالله موسوی و غلام یحیی طاهری و دبیر علمی آن آقای سید جمال الدین موسوی بود.
جلسه با تلاوت قرآن کریم توسط آقای صداقت شروع شد سپس آقای سید عزیزالله موسوی پیرامون ادله های فقهی که می توان نقض حقوق بشر توسط اسرائیل در جنگ اخیر غزه صحبت نموده و بیان داشتند: اصول مشترکی بین فقه اسلامی و حقوق بشر غربی وجود دارند مثل اصل کرامت انسانی، عدم توسل به زور، اصل حق تعیین سرنوشت ملت ها توسط خودشان و اضافه بر این ها در فقه اسلامی هم از جهت کمی و هم از جهت کیفی حقوق فراوانی برای بشر پیش‌بینی شده‌اند که در اعلامیه‌ها، منشورات و اسناد بین المللی اصلا بدان ها توجه نشده است. 
ایشان با استناد به کلمات فقیهان ابراز داشت: از نظر فقه اسلامی کشتن چهارده طایفه ممنوع است مثل سالخوردگان، زنان، کودکان، بیماران، صاحبان حرفه و فن، عابدان، نابینایان، زمین‌گیر شدگان و.... در حالی که امروز در غزه هم اتفاقات خیلی وحشتناکی افتاده که اگر از منظر حقوق بشر بررسی شود به عنوان نقض حقوق بشر شمرده می شود. این مسئله از منظر فقه نیز می‌تواند مورد توجه باشد. زمانی که دو کشور و قدرت رو در روی همدیگر قرار گرفتند و منازعه پیش آمد اینجا بحث حقوق انسان های بی‌گناه به وجود می‌آید. که هم از منظر فقه و حقوق قابل بررسی است. در جنگ امروز غزه هم مصادیق واقعی این مسئله را ما شاهد هستیم. 
در ادامه آقای غلام یحیی طاهری در رابطه به موارد نقض حقوق بشر در سرزمین های اشغالی فلسطین از منظر اصول و قواعد بین المللی سخن گفته و ابراز کردند: بر اساس اصول مسلم بین‌المللی اسرائیل جنایات فراوانی در غزه انجام داده است که جهان شاهد است. مصادیق متعددی از جنایت جنگی را می‌توان مثال زد. قتل انسان های بی‌گناه، تخریب اماکن خصوصی و عمومی، نسل‌کشی، کشتار وسیع کودکان و زنان، تخریب اماکن دینی و مذهبی، قتل خبرنگاران و امداد رسانان و... مصادیق نقض است. 
ایشان افزود: آنچه از جهت حقوقی قابل اثبات است گزارش‌های نهادهای معتبر مانند سازمان صلیب سرخ و... بوده که همگی مستند  و در نهادهای حقوقی بین‌المللی قابل بررسی است. 
آقای طاهری در اخیر گفت: آنچه که لازم به شکل‌گیری است بیداری اسلامی بوده که باید کشورهای اسلامی منطقه و سازمان کنفرانس اسلامی برای پیشبرد امور حقوقی طرح دعوا کند و از کمک و همکاری لوجستیکی با اسرائیل پرهیز شود. آنچه در شرایط فعلی رنج و عذاب مردم ساکن در غزه و کرانه باختری را برطرف می سازد تشکیل نیروی مستقل از سرزمین های اسلامی که به عنوان حائل میان اسرائیل و فلسطین قرار بگیرد و زمینه های صلح در این میان و یا رفع حل و فصل چالش زا نقش آفرینی نماید. 
این نشست به صورن آنلاین از طریق رسانه های اجتماعی نیز پخش گردید.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28