<

منتشر شده در : 1402/08/14

باز دید ها:30

نقش کشاورزی در GDP و اشتغال در افغانستان در نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان بررسی شد.

نشست علمی « نقش کشاورزی در GDP  و اشتغال در افغانستان» روز یکشنبه تاریخ 1402/8/14 در نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان برگزار گردید.

آقایان علی‌نقی عرفانی، غلام‌علی احمدی، سید مهدی عارفی و احسان‌الله رحیمی کارشناسان این نشست و آقای سید نوید موسوی دبیر نشست بودند.

احسان‌الله رحیمی در ابتدا گزارشی از تاریخچه وزارت زراعت در افغانستان ارائه نمود ایشان گفتند: متولیان وزارت زراعت، اقداماتی در راستای بهینه‌سازی زراعت، تقوی تکنولوژی‌های زراعی، بررسی شیوه‌های مدرن آبیاری، ایجاد بندها(سدهای) کلان، بررسی فراهم‌سازی بذرهای مناسب و شناسایی زمین‌های زراعی و پلان‌گذاری برای آماده کردن زمینه برای صادرات تولیدات زراعی؛ انجام دادند.

آقای سید مهدی عارفی کارشناس دیگر برنامه به جایگاه و نقش زراعت در زندگی مردم افغانستان پرداخت و اظهار داشت: کشاورزی به‌عنوان فنون و مهارت‌های کاشت، پرورش و برداشت محصولات زراعی از سکتورهای مهم اقتصادی در جامعه افغانستان است. وی مؤلفه‌های زراعت را شامل، آب، خاک، هوا دانست و به تفصیل به تحلیل هریک از این مؤلفه‌ها پرداخت.

آقای غلام‌علی احمدی به تبیین جایگاه زراعت در تولید ناخالص ملی و اشتغال پرداخت. وی در ابتدا اظهار داشت: زراعت و محصولات زراعی در نگاه بیشتر نظریه¬پردازان اقتصادی مانند آدام اسمیت، ریکاردو، جان استوارت میل و مالتوس یکی از عوامل تاثیرگذار در رشد اقتصادی شناخته شده است. در فرایند صنعتی شدن و با رشد صنعت و خدمات سهم زراعت در تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورها کمتر گردید؛ اما از آنجا که افغانستان دارای اقتصاد معیشتی و متکی بر زراعت است سهم زراعت در رشد متغیرهای اقتصادی از جمله تولید ناخالص داخلی و اشتغال قاعدتا باید بالا باشد.

آقای علی‌نقی عرفانی در ادامه سخنان آقای احمدی بیان داشت که زراعت به‌رغم اینکه امروزه برای کشورهای صنعتی جهان اولویت اصلی را ندارد و در این کشورها، صنعت، خدمات و تولید اطلاعات در کانون توجه قرار گرفته است اما درگذشته زراعت یکی از سکتورهای اصلی حیات اقتصادی بشر تلقی می‌شد.

 ایشان در ادامه اظهار داشت که جامعه افغانستان نیز با توجه به اینکه هنوز صنعتی نشده است، هم‌اکنون بالای 50درصد مردم این کشور به زراعت اشتغال دارند. ایشان در ادامه اظهار داشت با توجه به اینکه زراعت سهم قابل توجه در اشتغال دارد اما محصولات زراعی در GDP کشور سهم اندک دارد و این مسئله‌ی است که باید تحلیل و تبیین شود.

آقای عرفانی در پایان به نقش مخرب و ویرانگر جنگ و ناامنی در رکود سکتور زراعت اشاره نمود و بیان داشت جنگ‌ علیه روسها و سپس جنگ‌های داخلی باعث شد که ما نه تنها در راستای بهبود سکتور زراعت گامی برداریم بلکه زیرساخت‌های ابتدایی را که قبل از جنگ ایجاد شده بود را نیز تخریب و ویران کردیم. وی برای به‌روز نمودن سکتور زراعت اقدامات مضاعف نهادهای بین‌المللی و ملی را خواستار شد.

این نشست علمی که همزمان به‌صورت آنلاین پخش گردید مورد استقبال اساتید و دانشجویان رشته اقتصاد واقع شد.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28