<

منتشر شده در : 1402/07/12

باز دید ها:91

برگزاری گردهمایی دانشگاهی به مناسبت هفته وحدت در نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان

گردهمایی دانشگاهی به مناسبت هفته وحدت روز سه شنبه تاریخ 7/11 /1402 در سالن بزرگ اجتماعات نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان  برگزار گردید.

به مناسبت میلاد نبی مکرم اسلام حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) و رئیس مذهب جعفری امام جعفر صادق(ع) گردهمایی دانشگاهی «وحدت اسلامی؛ آسیب‌ها و راهکار» با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه ها برگزار شد.

مجری محفل آقای محمدناصر واعظ‌زاده ضمن عرض تبریک به حضار از قاری محترم آقای ضیاءالرحمن ضیایی درخواست نمود که با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید فضای محفل را به عطر کلام وحی معطر نماید.

سپس سخنران محفل حجت الاسلام خادم‌حسین فاضلی به ایراد سخن پرداخت.

آقای فاضلی ضمن عرض تبریک به مناسب هفته وحدت، میلاد رسول اعظم(ص) و امام جعفر صادق(ع) بیان داشت؛ سخن گفتن در باره پیامبر رحمت، ویژگی‌ها، شیوه‌های رهبری و رفتار اجتماعی آن حضرت و نحوه الگوگیری از وی برای عبور از وضعیت دشوار کنونی و رسیدن به وحدت و همبستگی در این مجال اندک دشوار است و به این می‌ماند که فردی شمع به دست به قصد معرفی آفتاب در کوی و برزن برآمده باشد.

استاد فاضلی اظهار داشت در شرایطی جهان آن روز جامعه جاهلی عرب و جوامع دیگر مثل ایران و روم آکنده از خرافه، جهل، تعصب، خشونت، فقر و جنگ، انحطاط اجتماعی و زوال اخلاقی پدیده‌های فراگیر بودند و پیامبر اسلام با ابلاغ پیام الهی به بشر آن روز تحول کیفی عظیمی را موجب گردید. پیامبر منادی ارزش‌های متعالی اخلاقی و قوانین مترقی بود و به همین خاطر در اندک زمانی توانست در مدینه النبی و سپس در بخش‌های وسیع از جزیره العرب شکوفایی، تعالی اخلاقی و همبستگی اجتماعی بیبدیل ایجاد نماید.

ایشان سپس، به اقدامات عملی پیامبر در دوران رسالت‌اش پرداخت و بیان داشت: پیامبر با ورود به مدینه اقدامات تاریخی فوق‌العاده‌ی انجام داد که امروزه نیز می‌تواند برای ما الگو باشد. وی برای نمونه بیان داشت در گام نخست یکی از اقدامات اساسی آن حضرت بنا نهادن مسجد در مدینه بود. وی به ایجاد عقد اخوت میان مسلمانان در مدینه و اقدامات اساسی در جهت رفع تنش میان اقوام ساکن در مدینه (اوس و خزرج و طوایف یهودی ساکن در  شهر مدینه و اطراف آن) بود. ایشان به برخی اقدامات دیگر رسول رحمت در مدینه اشاره نمود.

وی در پایان سخنانش تأکید نموده که همه‌ی اقدامات اصلاحی آن حضرت به‌رغم تأثیرگذاری اگر با رفتار نیک و اخلاق حسنه آن حضرت و سعه صدر بی‌بدیل ایشان همراه نمی‌شد، موفقیت‌های آن حضرت در این سطح فراگیر و ژرفامند نمی‌گردید. استاد فاضلی از رهبران سیاسی جوامع اسلامی خواست که به الگوی رهبری پیامبر اسلام اقتدا نمایند.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28