<

منتشر شده در : 1402/08/06

باز دید ها:36

نشست علمی با عنوان«آسیب‌شناسی روش‌های آموزش قرآن (با تأکید بر سهولت، کارآمدی و معیاری بودن)» برگزار گردید.

نشست علمی با عنوان«آسیب‌شناسی روش‌های آموزش قرآن (با تأکید بر سهولت، کارآمدی و معیاری بودن)» در تاریخ 4/8/1402 در سالن دفاعیه دانشگاه المصطفی افغانستان برگزار گردید.  
 کارشناسان این نشست آقایان عبدالعلی عادلی، سید محمدجاوید مدقق و محمدنادر کریمی بیات و مجری نشست آقای نادرشاه جعفری بودند. 
 در ابتدا قاری محترم آقای روح الله احمدی با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید به معنویت این محفل قرآنی افزود. سپس دبیر نشست ضمن تشکر از حضور کارشناسان محترم و حاضران در محفل و کسانی که به‌صورت آنلاین برنامه را دنبال می‌کنند؛ از ریاست نمایندگی المصطفی که زمینه فعالیت‌های قرآنی را بسط و گسترش داده است و از معاونت فرهنگی نمایندگی المصطفی که زمینه برگزاری این نشست را فراهم نموده است قدردانی نمود. 
دبیر نشست سپس از آقای استاد عادلی درخواست نمود که راجع به آسیب‌های روش‌های موجود آموزش قرآن صحبت کند. 
آقای استاد عادلی آموزش‌های قرآنی را مهم و کانونی برای تعالی معنوی و روحی جامعه دانست و پرداختن به آسیب‌های موجود در این زمینه را لازم و ضروری بیان کرد و افزود که می‌توان در این زمینه راجعبه  گذشته آموزشهای قرآنی داریم و وضعیت جاری و آینده پیشرو سخن گفت. ایشان در ادامه خاطرنشان کرد که امکان سخن گفتن در باره گذشته و آینده آموزشهای قرآنی در این جلسه فراهم نیست و او صرفا راجع به وضعیت جاری و ساری فعلی آموزشهای قرآنی خواهد پرداخت. نکته مهمی دیگر که این فعال قرآنی بیان داشت راجع به فعالیت‌های قرآنی میان اهل سنت و جماعت بود؛ وی خاطرنشان کرد که در این خصوص نیز اطلاعات دقیق ندرد و به آن ورود نخواهد کرد.  
ایشان سپس اظهار داشت که در بحث از وضعیت جاری آموز‌شهای قرآنی به سه رکن باید توجه کرد: دانش آموزان و مخاطبان، اساتید و مربیان و در نهایت مضامین و محتوای درسی آموزش‌های قرآنی. 
در بخش فراگیران و علاقمندان مباحث قرآنی ایشان بیان داشت که یک بستر خوب تهیه شده است و علاقمندان به قرآن در جامعه زیاد است و استقبال از برنامه های قرآنی قابل توجه است. باید تلاش کنیم که این انگیزه و علاقه را با گفتار و رفتارمان گسترش دهیم. 
در بخش رکن دوم، ایشان بیان داشت که معلم و مربی قرآنی بایسته است که به صورت همزما سهولت، کاربرد و دقت را به کار گیرد.  برای انجام این مهم معلم قرآنی باید آموزش ببیند و دوره های تربیت مربی را تجربه کند. ایشان در قسمت محتواهای آموزشهای قرآنی اظهار داشت که منابع موجود به روز و مناسب نیست و با متدهای علمی تهیه و تدوین نشده است. اهداف آموزشی در آن‌ها لحاظ نشده است. محتواها باید با توجه به اهداف بلند مدت، میان‌مدت و کوتاه مدت و رده‌های سنی تنظیم و تدوین شود. وی آموزش درحد روخوانی و روانخوانی و تجوید را مراحل اولیه آموزش‌های قرآنی دانست و بیان داشت که برای سطوح عالیتر مثل درک مفاهیم و تفسیر و تفقه گام جدی برداشته نشده است. ایشان تلاش‌های انجام شده در ا ین زمینه‌ها را  ناکافی دانست. 
آقای سید جاوید مدقق کارشناس دیگر برنامه از تدوین نقشه راه آموزش قرآنی سخن گفت و اظهار داشت که در عرصه آموزش‌های قرآنی ما به سه محور تعلم، تفقه و عمل توجه داشته باشیم. ایشان فعالیت‌های آموزشی را در گام اول متمرکز بر تعلم دانست. وی درتعلم جذابیت، اثرگذاری و سهولت را اساسی دانست. 
محمدنادر کریمی بیات از مسئولین مؤسسه قرآنی بیات با تجربه 16 ساله قرآنی از ضرورت همکاری و همفکری در فعالیت‌های قرآنی و تنظیم و تهیه مواد درسی متفق علیه سخن گفت. 
آقای عبدالشکور فلاح  در پایان اظهار داشت که فعالیت های ما نیازمند یک چتر است. یک مرکزی که این مطالب را هماهنگ بسازد. باید سازمان قرانی در سطح ملی وجود داشته باشد که از یکطرف فعالیت‌های قرانی در داخل کشور را هماهنگ بکنند و از طرف دیگر با نهادهای بین المللی هماهنگ بسازد. جلسه با دعای خیر ایشان خاتمه یافت.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28