<

منتشر شده در : 1402/07/18

باز دید ها:68

از روز معلم در نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان تجلیل شد.

 برنامه بزرگداشت روز معلم و تقدیر از اساتید نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان  روز دوشنبه تاریخ 7/17 /1402 در سالن بزرگ اجتماعات نمایندگی برگزار گردید.
برنامۀ بزرگداشت روز معلم و تقدیر از اساتید نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان با حضور ریاست نمایندگی و اساتید برگزار شد. 
این برنامه با اجرای آقای محمدناصر واعظ‌زاده و با قرائت قرآن کریم توسط استاد نادرشاه جعفری آغاز شد. سپس آقای محمدعارف صداقت دکلمه‌ای در بلندی جایگاه معلم و فضیلت و سترگی کار او ارایه کرد.
در ادامه برنامه اساتید نمایندگی پیشنهادات خود را ارائه نمودند. 
 در ابتدا استاد سید عبدالله حسینی با نگاه به تحولات سیاسی افغانستان، اساتید دانشگاه‌های خصوصی را صنفی دانست که از جهات مالی و شأن اجتماعی بیشترین آسیب را دیده‌اند. وی با نگاه به این نکته از ریاست نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان درخواست کرد که در جهت حمایت از این صنف با ارایه طرح مرتبط به سابقۀ کاری، تکریم اساتید و حمایت مالی پیشگام باشد. 
سپس استاد ظفر جعفری و استاد ببرک احمدزی و استاد فطری با ذکر چند ویژگی برجستۀ نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان و مسئولین این نهاد، خواهان برگزاری سفرهای علمی و سیاحتی با همکاری المصطفی به جمهوری اسلامی ایران شدند. 
در اخیر استاد نادری درخواست توجه بیشتر به علوم و مضامین کاربردی مانند زبان انگلیسی و کامپیوتر را ارایه کرد.
سخنرانی ریاست محترم نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان، آقای حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید عبدالحمید ثابت، بخش مهم این برنامه بود.
ایشان در ابتدا، مصیبت‌های ناشی از زلزلۀ اخیر هرات را به مردم افغانستان، به‌خصوص خانواده‌های داغدیده تسلیت گفت و سپس با یادآوری عملیات «طوفان الاقصی»، برای مردم مظلوم فلسطین آرزوی توفیق و بهروزی کردند. سپس ایشان به اهمیت و قداست جایگاه معلمی اشاره کرد و آن را میراث پیامبر(ص) دانستند.
ایشان با ذکر این نکته که حمایت‌های ریاست محترم جامعة المصطفی(ص) العالمیة جناب دکتر عباسی و همکاران ایشان همواره شامل حال نمایندگی بوده است، از تحول زیرساختی مناسب نمایندگی یادآور شد و ابراز امیدواری کرد که باقی کارهای اداری نیز به‌خوبی تکمیل شود و ضمن قرارگیری نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان در جایگاه بایستۀ خویش، این نمایندگی بتواند تا مقطع دکتری دانشجو بپذیرد و مقاطع ماستری و لیسانس خود را توسعه بدهد و شعباتی را در ولایاتی چون بلخ و هرات ایجاد کند.
دکتر ثابت نگاه جمهوری اسلامی نسبت به علوم انسانی برآمده از تحولات غربی را نگاه انتقادی دانست که در جهت اهداف متعالی باید بازسازی شود و تمرکز  جامعة المصطفى افغانستان نیز بر ترویج و تعلیم علومی است که بتواند مسائل این کشور را حل و مدیریت کند.
وی همچنین گفت: از ویژگی انسان است که غالبا با حضور بلندمدت در یک وضعیت، با آن وضعیت خو می گیرد و برایش عادی می شود و نه تنها برای تحول نمی‌کوشند که مانع تحول می‌شود. اما بایسته است که اساتید المصطفی(ص) افغانستان با نگاهی به فراتر از وضعیت عادی و معمول جامعه، در صدد ارتقای اندیشه و رفتار دانشجویان و جامعه باشند. ضمنا این نکته نیز باید مورد توجه اساتید باشد که تحول و ارتقا، صرفا از بستر گفتار و برنامۀ درسی آشکار محقق نمی شود؛ بلکه از طریق رفتار و سلوک معلم و برنامه‌های پنهان انجام می‌شود.
ایشان نسبت به مسائل مطرح شده از سوی اساتید نیز فرمودند: من که معتقد به ایستایی جامعه و نهادهای علمی، از جمله دانشگاه، و انسان نیستم، وضعیت را گل و بلبل نمی‌دانم. بلکه هر لحظه را، لحظۀ تازه و نو می‌بینم که باید برایش برنامه‌ریزی صورت گیرد و برای بهتر شدنش تلاش شود.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر ثابت خطاب به اساتید تذکر دادند: سوءظن و خودخواهی که محصول دنیوی‌گرایی است و نسبت وثیق با علوم مادی غربی دارد، از آفت‌هایی است که ممکن است ما را نیز فرا بگیرد. بایسته که ما از زندان خودخواهی بیرون بیاییم و به جهانی بیاندیشیم که با عبور از مسیر فراخ و پرنور عبودیت و بندگی خداوند می‌گذرد و در این جهان، محبت نسبت به دیگری و حمایت از دیگری مهم‌ترین ویژگی‌ها هستند. تعلیم و تربیت درست با این محبت و حمایت از دیگری ارتباط وثیق دارد.
ایشان افزودند این‌که جامعة المصطفى افغانستان توانسته است در این چهارسال‌واندی در جهت منافع مردم شریف افغانستان پیشرفت قابل ملاحظه‌ای بکند، محصول همین نوع نگاه است.
وی در پایان فرمودند:نسبت به پیشنهادات اساتید باید یادآور شد که:

1. وضعیت تعلیم و تربیت و به خصوص علوم انسانی در افغانستان خوب نیست و این بدی وضعیت، جامعة المصطفى افغانستان را نیز ممکن است در مواردی متأثر کند. 2. در عین حال ما تلاش کرده ایم متأثر از وضعیت و فضای موجود نباشیم. شاهدش این که مرکز پژوهشی المصطفی(ص) پس از همین تحولات شکل گرفته است و امیدواریم این مرکز به پژوهشکده بدل شود و خدمات ارجمندی ارایه کند. اما مسائلی مانند حضور دختران در دانشگاه، در اختیار ما نیست. 3. نسبت به سفرهای زیارتی و سیاحتی و علمی ما همینجا اعلام می‌کنیم که بدون محدودیت در خدمت اساتید برای سفرهای علمی و سیاحتی هستیم؛ به شرط داشتن پاسپورت و سایر شرایط. البته با هزینۀ خود دوستان. البته این خاص اساتید هم نیست؛ بلکه برای همۀ متقاضیان است. آموزش‌هایی نیز که گذاشته می‌شود برای دو هفته و در حوزه‌های مختلف است.

پایان‌بخش برنامۀ بزرگداشت روز معلم، اهدای لوایح تقدیر به اساتید بود.

 

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28