<

منتشر شده در : 1402/12/24

باز دید ها:35

نشست علمی معرفی و نقد کتاب «حقوق مالی زوجه از دیدگاه فقه امامیه و حقوق مدنی افغانستان» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار گردید.

نشست معرفی و نقد کتاب «حقوق مالی زوجه از دیدگاه فقه امامیه و حقوق مدنی افغانستان» روز چهارشنبه تاریخ 1402/12/23 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار شد.
نشست معرفی و نقد کتاب« حقوق مالی زوجه از دیدگاه فقه امامیه و حقوق مدنی افغانستان» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید، دانشجویان و کارمندان برگزار گردید.
در این نشست، آقایان سیدعزیزالله موسوی و محمد عیسی هاشمی ناقدان و آقای سیدمحمد موسوی دبیر علمی بود. نشست با قرائت قرآن کریم شروع شد و سپس نویسندۀ کتاب، آقای علیرضا شجاعی به معرفی کتاب پرداخت و گفت: اسلام از آغاز دعوت سعی در حمایت از زن و ارتقای جایگاه و شخصیت او در جامعه داشته است؛ از جمله این حمایتها حمایت مالی و اقتصادی از زن در خانه و اجتماع می‌باشد با عقد نکاح زن و شوهر نسبت به هم دارای حقوق و تکالیف می.شوند. یکی از تکالیفی که با عقد نکاح بر عهده شوهر می‌آید حقوق مالی زن .است. حقوق مالی که اسلام برای زن در نظر گرفته به نوعی موجب مصونیت زنان در مسائل مالی و اقتصادی در زندگی مشترک و در زمان طلاق و فوت شوهر شده و کرامت انسانی او را در خانه و جامعه حفظ خواهد کرد. در مجموع می توان گفت اسلام به حقوق و امتیازات مالی زوجه در راستای حفظ شخصیت و کرامت زن توجه ویژه نموده است. و این اثر جهت آگاهی دهی به زنان و مردان در کشور عزیز ما تدوین شده است. 
ایشان گفت کتاب حقوق مالی زوجه از دیدگاه فقه امامیه و حقوق مدنی افغانستان در سه بخش و هشت فصل تألیف شده است. و در پایان یادآور شد که در جمع بندی کتاب  هم پیشنهاداتی برای تکمیل حقوق مدنی افغانستان شده است.
آقای محمدعیسی هاشمی  ناقد اول، عنوان کتاب را کاربردی و مورد نیاز جامعه افغانستان دانست. به لحاظ ویراستاری و شکلی کتاب را قابل قبول دانست. 
اما در نقد کتاب اقای هاشمی چنین گفت: مفهوم شناسی طولانی است، در بخش دوم کتاب خاستگاه نیز به تفصیل بحث شده بود که این میزان ضرورت نداشت، در بخش سوم هم برخی موارد  به نظر بنده با عنوان بخش مرتبط نیست، در باب تعریف حقوق مالی زوجه باید به لحاظ لغوی، فقهی از منظر امامیه و حنفیه و نیز حقوقی بیان می‌شد.
در ادامه آقای سید عزیز الله موسوی  ناقد محترم دیگر کتاب، به بیان دیدگاه خود راجع به کتاب پرداخت و گفت: وقتی یک اثر علمی مورد ارزیابی ارزیابان قرار گرفت و  اجازه چاپ بدست می‌آورد این  نشان دهنده قوت اثر است. ایشان از باب نقد نکات ذیل را مطرح کرد: بخش بخش کردن کتاب جالب نیست، مفهوم شناسی در یک فصل تجمیع می‌شد، برخی عناوین نارساست، برای تعریف حقوق مالی زوجه باید یک تعریف جامع و روشن ارائه می‌شد.
در  پایان نویسنده ضمن توضیح راجع به پاره ای از نقدهای ناقدین، اظهار امیدواری کرد که در ویرایش  جدید اثر با همکاری مرکز پژوهشی المصطفی نقدهای گفته شده ناقدین و  برخی از کاستی‌های موجود کتاب را برطرف کند.
این نشست همزمان به صورت آنلاین نیز از رسانه های اجتماعی پخش گردید.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28