منتشر شده در : 1402/11/11
باز دید ها:30
نشست علمی معرفی و نقد کتاب «مهارتهای کاربردی مطالعه» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار شد.
نشست علمی معرفی و نقد کتاب« مهارتهای کاربردی مطالعه» روز چهارشنبه تاریخ 1402/11/11 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار گردید.
نشست علمی معرفی و نقد کتاب« مهارتهای کاربردی مطالعه» با حضور اساتید، دانشجویان و کارمندان نمایندگی برگزار گردید.
این نشست که دبیری آن را محمدعالم احمدزاده بر عهده داشت، با قرائت قرآن کریم توسط زکریا فصیحی شروع شد و سپس نویسندۀ کتاب، محمدحیدر یعقوبی به معرفی کتاب پرداخت و آنگاه ناقدین محترم آقایان محمدصادق عادلی و محمدعارف صداقت به نقد آن پرداختند.
آقای یعقوبی مؤلف کتاب پیرامون دلیل نوشتن کتاب مهارت های کاربردی مطالعه گفت: از آنجايي كه افت تحصيلي در دانشگاهها، عدم تولید علم در جامعه اکادمیک و عدم موفقيت تحصيلكردگان در کل جامعه ديده ميشود. ضرورت تدوين اينچنین اثرها براي بالابردن فرهنگ مطالعه و يادگيري بهتر از اولويتهای كاري هر مؤسسه تحصيلات عالي افغانستان است.
ایشان در معرفی کتاب نیز گفت: کتاب مهارتهای کاربردی مطالعه جهت استفاده، معلمان، طلاب حوزه¬های علمیه، دانشجویان دانشگاهها و علاقمندان به مطالعه و یادگیری در 4 فصل تهیه شده است.
آقای محمدصادق عادلی ضمن بر شمردن امتیازات کتاب گفت: توجه به مدل و الگوهای متنوع مطالعه، توجه به مهارتهای مؤثر در مطالعه، شرایط و پیشفرضهای مطالعه، اصول مطالعه، عناصر مطالعه را به خوبی در کتاب آمده است و در کنار آن قلم روان و نیز کاربردی بودن بحث یکی دیگر از ویژگیهای اثر است.
اما راجع به نقد کتاب نیز به نکات ذیل پرداخت: پیشنیه مطالعه و مهارتهای آن در کتاب بحث نشده است، مناسب بود که مدل های مطالعه از ساده به دشوار دسته بندی میشد، فصل سوم و چهارم همپوشانی دارد. نمودارها هم باید رنگی میبود.
در ادامه آقای محمدعارف صداقت به بیان دیدگاه خود راجع به کتاب پرداخت. ایشان امتیازات کتاب : تسلط نویسنده کتاب بر مباحث، توانمندی مؤلفین و نیز راجع به کاربردی بودن مباحث کتاب اشاره داشت.
اما در باب نقد اثر، ایشان نقدهای خویش را در سه بخش ویراستاری ، محتوایی و شکلی ارائه داد که در باب نقد ویراستاری نمونههایی را ذکر کرد و در بحث محتوایی نیز به عدم ارجاع و ذکر منابع در کتاب اشاره کرد و نیر یادآور شد خوب بود که در تعریف مطالعه به لغوی و اصطلاحی پرداخته میشد و نیز واژه مهارت را تعریف میکرد و از یک منبع استفاده بیشتر شده است و ناسازگاری برخی عناوین از دیگر نقدهای ناقد محترم بود.
در پایان نویسنده ضمن توضیح راجع به پارهای از نقدهای ناقدین، اظهار امیدواری کرد که در ویرایش جدید اثر برخی از نقدهای گفته شده ناقدین و برخی از کاستیهای موجود کتاب را بر طرف کند.