منتشر شده در : 1402/07/06
باز دید ها:236
گردهمایی «وحدت مسلمانان؛ شرایط کنونی، ضرورت¬ها و مسئولیت¬ها» در نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان
گردهمایی «وحدت مسلمانان؛ شرایط کنونی، ضرورت¬ها و مسئولیت¬ها» روز پنجشنبه تاریخ 1402/7 /6 در سالن بزرگ اجتماعات نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان برگزار گردید.
گردهمایی «وحدت مسلمانان؛ شرایط کنونی، ضرورت¬ها و مسئولیت¬ها» با حضور شخصیت های دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و استادان و کارمندان و شماری از دانشجویان و طلاب برگزار گردید. در ابتدای این همایش محمدعارف صداقت مجری برنامه ضمن خوش آمدگویی به مهمانان و حاضران فرارسیدن میلاد پیامبر (ص) و هفته وحدت را تبریک گفته و برنامه های همایش را برای حاضران اعلام نمود.
در ابتدای برنامه عبدالسمیع محبی آیاتی چند از کلام¬الله مجید را تلاوت نمود. سخنران اول گردهمایی نعمت¬الله غفاری بود ایشان با حضور در جایگاه ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن میلاد پیامبر (ص) و هفته وحدت و تشکر از برگزار کنندگان این محفل ارزشمند، سخنانی را پیرامون سیره و شخصیت پیامبر اکرم (ص) و الگوگیری از آن در وضعیت امروزین بیان نمودند. به گفته ایشان از آنجای که خداوند متعال مظهر رأفت و رحمت هستند، پیامبران الهی به ویژه پیامبر اسلام (ص) دعوت گران به رأفت و رحمت للعالمین است و سیره اخلاقی و تربیتی و عملی ایشان بیانگر این مسئله است. آن حضرت در گفتار و عملکرد همواره جهانیان را به توحید و خداپرستی و پرهیز از قتل و جدال دعوت نموده است. در تمامی غزوات پیامبر اسلام می بینیم آن حضرت قبل از هر غزوه ای در نخست مبلغان و افرادی را به عنوان مبلغ به صلح نزد ایشان می فرستادند تا توحید را از طریق صلح و حقیقت پذیری پذیرا شوند. آن حضرت قبل از بعثت در جامعه آشفته مکه عامل مهم در صلح میان سران قبائل و بزرگان عرب بودند و حل مسئله نصب سنگ حجرالاسود با همکاری سران قبائل به راهنمایی آن حضرت و حل اختلافات قبایل اوس و خزرج در مدینه و ده ها مورد از این قضایا بیانگر سیره اخلاقی و تربیتی آن حضرت در مسیر وحدت و رأفت و همدیگر پذیری است.
سپس سید محمد موسوی به مناسبت میلاد پیامبر (ص) و هفته وحدت به صدای دلنشین خویش مناقب خوانی نمود و پس از آن گروه تواشیح «نهج القرآن» به تواشیح خوانی پرداختند.
سخنران پایانی برنامه مولوی ابراهیمی بود، وی ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد پیامبر (ص) و هفته وحدت به همه جهانیان و مسلمانان به ویژه حاضران و ضمن تشکر از برگزار کنندگان برنامه نکاتی را پیرامون اهمیت و ضرورت وحدت و تقریب میان مسلمانان با توجه به وضعیت موجود با استناد به سیره پیامبر اسلام (ص) بیان نمودند. به گفته وی: پیامبر اکرم (ص) در کنار تأکید بر پاسداشت شریعت و تقوای الهی، توجه به اخلاق در برخورد با دیگران را نیز تأکید زیادی نموده اند و این مسئله در سیره عملی ایشان نیز به گونه برجسته قابل مشاهده است. آن حضرت به امت واحده وحدت و یکپارچگی و انسجام و هماهنگی و زیست مسالمت آمیز را توصیه و تأکید نموده اما متأسفانه امت اسلامی امروزه کمتر به این توصیه و سیره نبوی توجه نموده¬اند. آن حضرت هنگام حضور در مدینه منوره و تأسیس حکومت همه ساکنان مدینه اعم از مسلمان و یهودیان را به همدیگر پذیری دعوت نمودند. در آن دوره در جامعه مدینه به جز مسلمانان یهودیان نیز حضور داشتند و پیامبر اکرم (ص) با درک این مسئله با توجه به مشترکات انسانی و الهی به این امر اهتمام داشتند.
ایشان در اخیر در مورد انواع انواع وحدت صحبت نموده و اظهار داشت: از آنجای که وحدت دارای گونه های مختلف سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و اعتقادی است، تنها وحدت اعتقادی است که می تواند پایدار باشد. اختلاف در برداشت ها را نمی توان عامل جدایی میان سران و پیروان مذاهب قلمداد نمود بلکه آن را می توان به اختلاف سلایق تفسیر نمود. مسلمانان باید با احترام به برداشت ها و باورهای یکدیگر به وحدت اعتقادی توجه نمایند و با برجسته سازی اشتراکات، اختلافات را کمرنگ نمایند. این چیزی است که در سیره نبوی (ص) نسبت به آن تأکید زیادی شده است.
مراسم با دعائیه توسط آقای محمدعارف صداقت به پایان رسید.