<

منتشر شده در : 1402/07/03

باز دید ها:39

همایش ملی بیداری اجتماعی و وحدت ملی در افغانستان توسط نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان برگزار شد.

 همایش ملی بیداری اجتماعی و وحدت ملی در افغانستان روز دوشنبه تاریخ 1402/7 /3 در سالن بزرگ اجتماعات نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان  برگزار گردید.

در راستای رسالت علمی-فرهنگی نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان برای گسترش بیداری اجتماعی و تعمیق وحدت ملی در این کشور همایش ملی «بیداری اجتماعی و وحدت ملی در افغانستان» با حضور مدیران مدارس علمیه، مسئولین دانشگاه های خصوصی، اساتید و طلاب، دانشجویان و کارمندان نمایندگی برگزار گردید.

نخست دو تن از قاریان محترم آقای ضیاءالرحمن ضیایی و آقای عبدالشکور فلاح ، با تلاوت آیات کلام‌الله مجید محفل را به عطر کلام وحی معطر نمودند.

سپس مجری برنامه آقای علیشاه فائق: از نخستین سخنران همایش آقای مولوی محمدابراهیم بارکزی در خواست نمود که در جایگاه تشریف آورده به ایراد سخن بپردازد.

آقای بارکزی در طلیعه سخن خود آیه «واعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقو» را قرائت نمود. وی ضمن تبریک به مناسبت میلاد نبی اکرم و خیر مقدم به حضار و آرزوی وحدت امت اسلامی سخنان مهمی را راجع به الگوگیری از سیره نبی مکرم اسلام و صحابه کبار و تابعین و پیشوایان دینی بیان داشت.

مولوی بارکزی  اظهار داشت: بعد از حضرت عیسی(ع) تا عصر پیامبر مکرم اسلام (ص) هیچ  نبی و رسولی از جانب خداوند برای هدایت نوع بشر نیامد. جوامع بشری  به تدریج به جای خداپرستی به شرک، بت‌پرستی و تحریف روی آوردند. کرامت انسانی جای خود را به عداوت و قساوت داد و ارزش‌های متعالی جای خود را به ضد ارزش‌ها دادند و در نتیجه جامعه بشری دچار انحطاط اخلاقی گردید.

وی در ادامه اظهار داشت که  امروز احاد امت اسلامی مکلف می‌باشند که در مسیر شریعت گام زنند و در راستای تحقق آرمان‌های اصیل اسلامی از هیچ تلاشی فروگزار نکنند. وی تصریح نمود، همانگونه که پیامبر و خلفای راشدین و پیشوایان مذاهب اسلامی نگاه جامع و فراگیر داشتند، انسان مسلمان امروز و به‌خصوص عالمان دینی نیز موظف‌اند که مطابق با سیره پیامبر اکرم(ص) و پیشوایان دینی  وحدت و همبستگی امت اسلامی را احترام بگذارند و نگاه فارغ از قومیت، نژاد، جنیست، طبقه و ... نسبت به احاد امت اسلامی داشته باشند.

سپس آقای محمد نبی امیری مقاله اش را با عنوان « آموزه‌های قرآنی و نقش آن‌ها در بیداری اجتماعی و وحدت ملی» ارائه نمود.

سپس سید علیرضا علی‌نژاد مقاله‌اش را با عنوان «نقش عزاداری در وحدت ملی» ارائه نمود.

دومین سخنران همایش آقای دکتر محمدآصف حکمت بود.

حکمت ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد رسول اکرم و عرض خیر مقدم به مدیران محترم مدارس، استادان دانشگاه، علما، طلاب و دانشجویان؛ از ریاست جامعه المصطفی العالمیه آقای دکتر عباسی و از ریاست نمایندگی المصطفی افغانستان تقدیر و تشکر نمود که زمینه خدمات متعدد علمی، فرهنگی و اجتماعی در افغانستان را فراهم نموده است.

آقای حکمت در سخنرانی خویش بیان داشت بیداری اجتماعی و وحدتِ ناشی از آن مسئله مهمی است که ابعاد مختلف آن در مقالات و آثار محققان ارجمند شرکت‌کننده در این همایش بررسی شده است. وی بیان داشت بیداری اجتماعی و وحدت در یک جامعه باید مبتنی بر دانایی باشد و این امر در کانون تعالیم  رسول مکرم اسلام(ص) که با قلم آغاز شد قرار دارد. ایشان اظهار داشت  تا جامعه دانا نشود بیدار نمی شود و تا بیدار نشود وحدت تحقق نمی یابد.

سپس آقای علوی مقاله‌اش را با عنوان «نخبگان حوزوی و دانشگاهی و نقش آنان در بیداری اجتماعی و وحدت ملی» و آقای مسعود نوری مقاله‌اش را با عنوان «نقش نخبگان در بیداری اجتماعی (با تأکید بر نقش مهاتما گاندی در استقلال هندوستان»، آقای دکتر اکرم عارفی مقاله‌اش را با عنوان « قرآن و بیداری اجتماعی» و آقای فصیحی دولتشاهی مقاله‌اش را با عنوان « تبیین راهبردهای ایجاد و تقویت همبستگی اجتماعی در جامعه چندفرهنگی با تأکید بر اندیشه امام ابوحنیفه» ارائه نمودند.

سخنرانی پایانی همایش علمی «بیداری اجتماعی و وحدت ملی در افغانستان» حجت الاسلام محمدی بود.

آقای محمدی، ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد نبی مکرم اسلام و هفته وحدت  اظهار داشت که بحث خود را مصداقی دنبال می‌کند و نه کبروی. این عالم دینی  بحث عدالت اجتماعی و وحدت ملی را دو امر مرتبط با هم دانست و اظهار داشت تا زمانی که ما به عدالت اجتماعی دست نیافته‌ایم، وحدت ملی نیز محقق نخواهد گردید. ایشان در ادامه به وحدت ملی و موضوع ملت پرداخت و خاطرنشان نمود که اگر عالمانه و به‌صورت دقیق و فارغ از شعارزدگی سخن بگوییم هنوز در افغانستان ملت به معنای واقعی کلمه تحقق نیافته است. وی ضمن بررسی مفهوم ملت و بیان معانی لغوی و اصطلاحی آن بیان داشت که این واژه بار نژادی و قومی ندارد اگر چه برخی آن را در اینگونه موارد نیز استفاده می‌کنند.

ایشان در اخیر سخنان خود گفت: راجع به این مسائل بایسته است که بیشتر صحبت شود تا ملت و حاکمیت متوجه شوند که در کجا ایستاده اند. امروز مردم اعم از خواص و عوام می فهمند که ما با عدالت اجتماعی فاصله داریم و یک ملت واحد نیستیم.

این همایش علمی با دعای حجت الاسلام محمدی پایان یافت.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28