<

منتشر شده در : 1402/04/12

باز دید ها:26

توسط نمایندگی جامعة المصطفى نشست علمی «شوق دیدار؛ حج در آیینه شعر شاعران معاصر افغانستان» برگزار شد.

به همت نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان نشست علمی «شوق دیدار؛ حج در آیینه شعر شاعران معاصر افغانستان» روز یکشنبه تاریخ 1402/4/11 در سالن دفاعیه نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان برگزار شد.
 آقای سید جمال‌الدین موسوی و آقای زکریا فصیحی کارشناسان نشست و آقای قربان‌علی فکرت دبیر نشست بودند.
آقای فصیحی اظهار داشت شعر زبان مشترک نوع بشر است و انسان‌ها ابعاد معنوی و مادی زندگی خود را از سپیده‌دم تاریخ تا به امروز به زبان شعر بیان کرده است. حج به‌مثابه یک رخداد اساسی در زندگی انسان مسلمان در شعر و ادب مسلمانان بازتاب یافته است. ایشان با تفکیک شعر کلاسیک از شعر معاصر سعی نمود بازتاب حج را در اشعار شاعران کلاسیک فارسی‌زبان (مولانا، ناصر خسرو، عطار، سنایی و...) نشان دهد. فصیحی اظهار داشت، در آثار شاعران کلاسیک، حج در دو سطح مورد توجه واقع شده است، در یک سطح از مفاهیم مربوط به مناسک حج برای بیان لطائف شاعرانه استعاره شده است، در سوی دیگر برخی شاعران عارف پیشه سعی کرده است، از ظواهر حج عبور نموده و سطوح عمیق‌تر و ساحت‌های فراسوی امور ظاهری حج را به زبان شاعرانه عارفانه تصویر کنند.
سید جمال‌الدین موسوی به دسته‌بندی‌های مختلف شعر فارسی پرداخت و اظهار داشت، در یک طبقه‌بندی کلان شعر فارسی به کلاسیک و مدرن دسته‌بندی می‌شود، شعر کلاسیک نیز به سبک خراسانی، عراقی، هندی و... طبقه‌بندی می‌شود. شعر مدرن فارسی نیز به شعر نو و شعر سپید طبقه‌بندی می‌شود. وی به لحاظ محتوا  شعر فارسی را به حماسی، عرفانی، آیینی و حکمی تقسیم‌بندی نمود. ایشان اظهار داشت که حج و مفاهیم و موضوعات مرتبط با حج در اشعار آیینی و عرفانی بیشتر بازتاب یافته است. وی در پایان به بررسی آثار آن دسته از شاعران معاصر افغانستان پرداخت که در آثارشان به حج و مضامین مرتبط با حج پرداخته است.
این نشست علمی که همزمان به‌صورت آنلاین نیز پخش شد مورد استقبال علاقمندان شعر و ادب واقع شد.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28