منتشر شده در : 1402/11/4
باز دید ها:231
نشست علمی «هویت زن مسلمان معاصر؛ چالشهای معرفتی و الگوگیری از سبک زندگی فاطمی» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار شد.
نشست علمی «هویت زن مسلمان معاصر؛ چالشهای معرفتی و الگوگیری از سبک زندگی فاطمی» روز دوشنبه تاریخ 1402/11/2 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار گردید.
در این نشست علمی آقایان احمدعلی نیازی و محمد عارف رضایی کارشناسان و آقای علیشاه فایق دبیر علمی بود.
نشست با قرائت قرآن توسط آقای مزمل شروع شد، سپس دبیر نشست قای علیشاه فایق بهصورت خلاصه هویت را تعریف و اهمیت آن را بهخصوص در جهان کنونی که رسانههای همگانی تا درونیترین نقاط زندگی افراد راهیافته است، بیان کرد و از آقای احمدعلی نیازی خواست چالشهای معرفتی فراروی هویت زن مسلمان معاصر را تبیین کند.
نیازی مهمترین چالش معرفتی را تزلزل شناختها و باورها دانست که در نتیجۀ نفوذ معرفت مدرن از یک سو و مقاومت معرفت سنتی از سوی دیگر، برای زنان و بانوان در جهان معاصر شکل گرفته است. معرفت مدرنی که انسانمحور است و از منبع تجارب فردی یا جمعی سرچشمه میگیرد. این معرفت، در برابر معرفتی است که خدامحور است و هستی را مخلوق خدا و برای خدا میبیند.
ایشان در ادامه گفتند: معرفت مدرن بهخصوص زمانی هویت زن را با چالش شدید روبرو میکند که جهان را بازتاب درک ذهنی میداند و از جهان زنانه و مردانه سخن میگوید و جهان زنانه را که برخاسته از تفکر و ذهن زن است، بهتر از جهان مردانه میپندارد.
دبیر نشست، از آقای محمدعارف رضایی خواست که به معرفی و تبیین سبک زندگی فاطمی بپردازد تا زن مسلمان معاصر با تکیه بر آن و الگوگیری از آن به بازسازی هویت خود بپردازد.
رضایی ضمن تأکید بر ضرورت و منطقی بودن الگوگیری و اهمیت الگو و توضیح تمایز آن با تقلید کورکورانه، سادگی، عفت و پوشانندگی، اقدام طبق نیاز و ضرورت، قناعت، انفاق و دیگردوستی، خدامحوری و بندگی و مهرورزی و محبتگرایی را بهعنوان اصول سبک زندگی فاطمی برشمرد. ایشان بر این نکته تأکید کردند که شناخت و الگوگیری نباید یکسویه و بدون توجه به اصول بنیادین باشد.
این نشست علمی همزمان به طور آنلاین نیز پخش گردید و مورد استقبال کاربران فضای مجازی گردید.