منتشر شده در : 1401/11/19
باز دید ها:517
مراسم سوگواری به مناسبت وفات حضرت زینب کبری (س)
مراسم سوگواری به مناسبت وفات حضرت زینب کبری (س) با حضور استادان و کارمندان نمایندگی المصطفی، روز دوشنبه مورخ 17/11/1401 در نمازخانه دانشگاه برگزار شد. جلسه با قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط دکتر عزیزالله خلیلی آغاز گردید و سپس دکتر سید آقا حسن حسینی ضمن تسلیت وفات حضرت زینب (س)، در باب ویژگیهای حضرت زینب (س) با محوریت القاب آن حضرت به ایراد سخن پرداخت و شنوندگان را مستفیض نمود.
ایشان گفتند؛ حضرت زینب کبری دختر حضرت علی (ع) و فاطمه زهرا (س) است که در سال 5 یا 6 هجرت در مدینه متولد شد؛ و در سال 62 هجرت رحلت نمودند و به دلیل برخورداری از فضائل و مناقب والای انسانی، یکی از شخصیتهای برجسته در طول تاریخ اسلام و الگوی حسنه برای همه مردان و زنان جهان در مبارزه با ظلم و ستم میباشند.
آقای حسینی ادامه دادند؛ برای زینب کبری (س)، القاب فراوانی نقل شده است، همانند عقیله بنیهاشم، عالِمه غیر مُعلَّمه، عارفه، موثّقه، فاضله، کامله، عابده آل علی، معصومه صغری، امینةالله، نائبةالزهرا، نائبةالحسین، عقیلة النساء، بلیغه و فصیحه. ایشان در ادامه در خصوص لقب «عالمة غیر معلّمة» گفتند؛ این لقب از طرف حضرت سجاد (ع) به آن معظّمه اعطا شد. آنجا که پس از خطبه غرّا حضرت زینب (س) خطاب به ایشان فرمودند: «يا عَمَّةَ!…. أَنْتِ بِحَمْدِ اللهِ، عالِمَةٌ غَيْرُ مُعَلِّمَةٍ، فَهِمَةٌ غَيْرُ مُفَهِّمَةٌ….» بدون تردید زینب کبری (س) عالم و دانشمند است، تأمل در شخصیت و فعالیتهای علمی و فرهنگی ایشان چه در عصر پدر و چه در دوران انقلاب عاشورا و پسازآن گواه روشن بر این مسئله است.
آقای حسینی گفتند؛ حضرت زینب (س) از عاشقان عبادت و شبزندهداران عاشق بود و هیچ مصیبتی او را از عبادت بازنداشت، امام سجاد (ع) فرمود: «ان عمتی زینب کانت تؤدی صلواتها، من قیام الفرائض والنوافل عند مسیرنا من الکوفة الی الشام وفی بعض منازل کانت تصلی من جلوس لشدة الجوع والضعف؛ عمهام زینب در مسیر کوفه تا شام همه نمازهای واجب و مستحب را اقامه مینمود و در بعضی منازل به خاطر شدت گرسنگی و ضعف، نشسته ادای تکلیف میکرد.»
آقای حسینی در پایان گفتند؛ حضرت زینب (س) را به سبب سختیهای بسیاری که در زندگی دید، امالمصائب نیز لقب دادهاند. درگذشت جدش پیامبر (ص)، بیماری و به شهادت رسیدن مادرش، شهادت پدرش امیرالمؤمنین (ع)، شهادت برادرش امام مجتبی (ع)، واقعه کربلا و به اسارت رفتن در کوفه و شام ازجمله وقایع سخت و تلخ زندگی وی به شمار میآید.