<

منتشر شده در : 1402/03/03

باز دید ها:224

توسط نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در افغانستان، نشست علمی مبانی فقهی و حقوقی مصرف‌گرایی در عروسی‌ها برگزار گردید

 به همت نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در افغانستان نشست علمی مبانی فقهی و حقوقی مصرف‌گرایی در عروسی‌ها در تاریخ 1402/3/1 در سالن دفاعیه نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه افغانستان برگزار گردید.
 در این نشست علمی حسین اطهری دبیر نشست و محمدباقر محسنی و محمدعلی توحیدی کارشناسان نشست بودند.
آقای محمد باقر محسنی نخست پیرامون فلسفه ازدواج صحبت نمود، ایشان با توجه به فلسفه ‌نهفته در پدیده ازدواج بیان داشت: که برای داشتن جامعه سالم، پایا و پویا ما نیازمند بسترسازی مناسب برای ازدواج برای جوانان هستیم. وی در ادامه به موانع اصلی فرا روی جوانان در ازدواج اشاره نمود و خاطرنشان نمود: آرمان‌گرایی در ازدواج، مصرف‌گرایی افراطی و تجملات در فرایند ازدواج، مداخله خانواده‌های طرفین ازدواج و از همه مهمتر شیربها از اساسی‌ترین عوامل بازدارنده و به تأخیر اندازنده ازدواج می‌توانند باشند. ایشان در ادامه به‌ مهمترین مصادیق مصرف‌گرایی در فرایند ازدواج اشاره نمود  و اظهار داشت: مصارف غیر معقول در مراسم‌های مختلف فرایند ازدواج، جهیزیه گران‌ قیمت، شیربهای کمرشکن، سنت‌های فرهنگی-اجتماعی غلط  و تجمل‎گرایانه که خانواده دختر بر داماد تحمیل می‌کنند و مسائل از این دست برخی از مصادیق مصرف‌گرایی‌اند.
همچنان آقای محسنی به پیامدهای مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی در ازدواج نیز پرداخت. وی فقیر شدن خانواده داماد، ترک تحصیل، مهاجرت قبل از عروسی و بعد از عروسی، خشونت خانوادگی، افزایش روی‌آروی جوانان به فساد اخلاقی، فرار دختران از منزل و بالا رفتن میانگین سن ازدواج در میان جوانان از جمله پیامدهای منفی مصرف‌گرایی افراطی در ازدواج  دانست.
آقای محمدعلی توحیدی، ضمن عرض تبریک به مناسبت دهه کرامت و تشکر از برگزار کنندگان نشست علمی، سخنان خود را  با بررسی تاریخی پدیده ازدواج و نهاد خانواده در فرهنگ‌های مختلف آغاز نمود و به بررسی ازدواج در میان پیروان ادیان گوناگون پرداخت. وی در ادامه، سنت ازدواج را از منظر اسلامی بررسی نمود و به آیات و روایات وارده در این زمینه پرداخت و اظهار داشت که از منظر اسلام خانواده کانونی‌ترین واحد اجتماعی است و مبداء تربیت و تعالی انسان است. وی ازدواج را پدیده، جهان‌شمول و فرا زمانی معرفی نمود که در بسترهای اجتماعی و فرهنگی  و مقاطع تاریخی مختلف در اشکال و صورت‌های گوناگون ظاهر شده است. وی ازدواج  را سنت الهی دانست. ایشان سپس به تغییرات بنیادین که نهاد ازدواج و خانواده با شروع رنسانس در غرب تجربه نمود و بیان داشت: در غرب مدرن به دلیل تحولات عظیم فرهنگی و اجتماعی گسترده و عمیق، بنیان ازدواج و خانواده متزلزل گردید و به همین دلیل میزان زاد و ولد نیز به شدت دچار نقصان گردید. او به راهکارهای فرهنگی که بتوان مانع از سبک زندگی غربی در جوامع اسلامی شد و در نتیجه نهاد ازدواج و خانواده را حفظ نمود، اشاره کرد. 
این نشست علمی مورد استقبال دانشجویان و اشتراک کنندگان قرار گرفت.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28