منتشر شده در : 1402/02/30
باز دید ها:230
نشست معرفی و نقد کتاب «نقد و بررسی خرافات اجتماعی در افغانستان» برگزار شد
به همت نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه- افغانستان نشست معرفی و نقد کتاب «نقد و بررسی خرافات اجتماعی در افغانستان» را در روز پنجشنبه تاریخ 28/2/1402 به طور آنلاین و حضوری در سالن دفاعیه این نمایندگی برگزار گردید.
نویسنده کتاب آقای محمد علی توحیدی، دبیر نشست آقای علیشاه فایق و ناقدان آن آقایان سید عزتالله احمدی و قربانعلی فکرت بودند.
آقای توحیدی ضمن اشاره به دلایل تحقیق پیرامون خرافات اجتماعی در افغانستان به معرفی کتابش پرداخت و گفت: این کتاب در شش فصل تهیه و تنظیم شده و برای انجام آن از روشهای کتابخانهای و میدانی استفاده شده است. وی گفت: فصل اول کتاب، شامل کلیات و تبیین مفاهیم است که در آن، مفاهیم خرافه، سحر و جادو و اسطوره تبیین شده است. در فصل دوم، مبانی تاریخی، مردمشناختی، جامعهشناختی، روانشناختی، فلسفی و دینی خرافات مورد بررسی قرار گرفته است. فصل سوم به خاستگاهها و بسترهای پیدایش خرافات پرداخته است. در فصل چهارم، خرافات در افغانستان، بهشیوۀ میدانی و با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه شناسایی شده است. فصل پنجم حاوی نظرات دین اسلام دربارۀ خرافات است و در فرجام و در فصل ششم، مولفین، تلاش کردهاند راهکارهای مبارزه با خرافات را با استفاده از منابع عقلی و نقلی ارایه کنند.
پس از معرفی کتاب، ناقدان به نقد کتاب و بیان قوتها و کاستیهای آن پرداختند. آقای سید عزتالله احمدی و آقای قربانعلی فکرت، مبتلا به بودن موضوع، ادبیات فاخر، انسجام منطقی، خوشفهمی و توجه به مبانی مختلف و عوامل گوناگون شکلگیری خرافات اجتماعی را از قوتهای این کتاب دانستند؛ و عدم شمولیت تحقیقات میدانی کتاب در سطح افغانستان، مرور اجمالی نسبت به مبانی مطرح شده و اشتباهات ویرایشی را از ضعفهای این کتاب دانستند.
در طول برگزاری نشست و نیز در پایان آن، شرکتکنندگان نیز با طرح سوالات و نکات مورد نظر خویش در مباحث نشست مشارکت کردند.