منتشر شده در : 1402/02/23
باز دید ها:233
نشست علمی معرفی و نقد کتاب «الگوی فرزندپروری» در دانشگاه المصطفی افغانستان برگزار گردید
مرکز پژوهشی المصطفی-افغانستان، نشست معرفی و نقد کتاب «الگوی فرزندپروری» را امروز، 21/2/1402 در کابل برگزار کرد.
این نشست، که دبیری آن را آقای محمدعلی نظری بر عهده داشت، با قرائت قرآن کریم شروع شد و سپس نویسندۀ کتاب، آقای محمدصادق عادلی به معرفی کتاب و ناقدین، آقای سید آقاحسن حسینی و آقای علیشاه فایق به نقد آن پرداختند.
آقای عادلی گفت: برای اولین بار «دیانا بامریند» با طرح سبکهای چهارگانۀ فرزندپروری، بحث الگوی فرزندپروری را وارد فضاهای علمی و بحثهای آکادمیک کرد که این کار او با تدوین چند مقاله در جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفت. با دیدن این کارها، جای «الگوی اسلامی» را خالی دیدم و در صدد تهیۀ آن برآمدم.
بر این اساس، این کتاب الگوی فرزندپروری اسلامی را در دو مقطع پیشزادی و 7 سالۀ اول کودکی با تکیه بر احادیث تهیه و ارایه کرده است؛ مقاطعی که دادههای تجربی کمتر توان ورود و پرداختن به آن را دارد.
بخش دوم کتاب نیز تحقیق میدانی است که این الگو را در جامعۀ آماری خاصی، امکانسنجی و تحقیق میکند.
آقای سید آقاحسن حسینی، ضمن ستایش از کار ارزشمند آقای عادلی و فعالیتهای مرکز پژوهشی المصطفی-افغانستان به بیان نواقص کتاب پرداخت. نقدهای آقای حسینی بیشتر بر بخش دوم کتاب متمرکز بود، مبنی بر این که پرسشهای این بخش دچار جهتگیری است که سبب میشود پاسخدهنده پاسخ خاصی را گزینش کند و نیز در مواردی آمارها اشتباه درج شده است.
آقای علیشاه فایق ضمن برشمردن «جهل و جنگ» بهعنوان مسائل اصلی جامعۀ افغانستان، از کار مرکز پژوهشی در جهت برگزاری نشستهای معرفی و نقد کتاب ستایش کرد. وی مدعی شد مرکز پژوهشی با این کارش در صدد است فرهنگ کتابخوانی و نقد را در جامعۀ افغانستان نهادینه کند.
وی سپس کتاب «الگوی فرزندپروری» را کاری توصیف کرد که به یکی از نیازهای واقعی جامعه در جهت تربیت فرزندان صالح و سالم پاسخ میدهد. آقای فایق سپس به بیان برخی از نواقص آماری و شکلی کتاب اشاره کرد.