<

منتشر شده در : 1402/02/19

باز دید ها:225

دومین پیش‌نشست همایش بین‌المللی علوم انسانی در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) با عنوان «تبیین رویکرد علامه مصباح یزدی(ره) به فلسفه تعلیم و تربیت» برگزار گردید.

دومین پیش‌نشست همایش  بین‌المللی علوم انسانی در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) با عنوان «تبیین رویکرد علامه مصباح یزدی(ره) به فلسفه تعلیم و تربیت» به همت معاونت پژوهش نمایندگی المصطفی العالمیه-افغانستان در تاریخ 16/2/1402 در سالن دفاعیه برگزار گردید. 
کارشناسان نشست آقای دکتر محمد‌آصف حکمت، دکتر سید آقاحسن حسینی و دکتر علیشاه فائق بودند. دبیر نشست آقای دکتر قربان علی فکرت بود.
دکتر حسینی اظهار داشت که علامه مصباح یزدی یکی از متفکران بزرگ معاصر شیعی بود که هم به لحاظ نظری و عملی دستاوردهای قابل توجه، ماندگار و اثرگذار از خود برجای گذاشت. علامه مصباح در حوزه‌های مختلف نظری و فکری ایده‌های بدیع و عمیق ابراز نمود. یکی از آن عرصه‌ها حوزه تعلیم و تربیت است. رئیس دانشکده علوم اسلامی بیان داشت که در این مجال اندک او صرفا به اهداف تعلیم و تربیت از منظر علامه مصباح یزدی خواهد پرداخت. ایشان هدف اصلی تعلیم و تربیت از منظر علامه مصباح را تقرب به ذات حق و ایصال الی‌الله دانست و بقیه اهداف را در طول این هدف نهایی ارزیابی نمود.
آقای دکتر فائق به صورت مختصر به بیان چیستی فلسفه تعلیم و تربیت، منابع و مصادر تعلیم و تربیت پرداخت. وی انسان را امر فرایندی معرفی نمود و در این راستا از حرکت جوهری در حکمت متعالیه استفاده کرد. وی منابع تعلیم و تربیت در منظومه معارف اسلامی را کتاب، عقل و حدیث دانست.
آقای دکتر حکمت در فراز نخست سخنانش از خدمات فکری و عملی حکیم فرزانه علامه مصباح یزدی یاد نمود و از دَینی که این استاد فقید به جامعه نخبگانی و علمی جوامع اسلامی و به‌خصوص جامعه علمی افغانستان دارد سخن گفت. معاونت پژوهش المصطفی سپس به تبیین رویکردهای مختلف در فلسفه تعلیم و تربیت پرداخت. وی ضمن نقد رویکردهای مختلف به فلسفه تعلیم و تربیت، دیدگاه علامه فقید را در این زمینه مفید و راهگشا خواند و اظهار داشت که از منظر ایشان برای فهم تعلیم و تربیت درگام نخست  به منابع دینی مراجعه شود، اما در فهم منابع دینی می‌توان از عقل فلسفی استفاده کرد. 
این نشست علمی مورد استقبال گسترده اساتید، دانشجویان و محققان قرار گرفت و همزمان برای مخاطبان شبکه‌های اجتماعی نیز به‌صورت آنلاین پخش گردید.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28