<

منتشر شده در : 1402/02/09

باز دید ها:207

نشست علمی تحت عنوان «درنگی به رؤیای ناتمام یک ملت با توجه به وقایع 7و 8 ثور: اسلام‌گرایی، عدالتخواهی، و مردم‌گرایی

نشست تحت عنوان «درنگی به رؤیای ناتمام یک ملت با توجه به وقایع 7و 8 ثور: اسلام‌گرایی، عدالتخواهی، و مردم‌گرایی در پوهنتون المصطفی برگزار گردید
به مناسبت سی و یکمین سال رخداد هشتم ثور، در تاریخ 9/2/1402 از ساعت 10:30 الی 11:30 نشستی تحت عنوان «درنگی به رؤیای ناتمام یک ملت با توجه به وقایع 7و 8 ثور: اسلام‌گرایی، عدالتخواهی، و مردم‌گرایی» با ابتکار معاونت فرهنگی دانشگاه المصطفی العالمیه - افغانستان در سالن دفاعیه دانشگاه برگزار گردید. 
کارشناسان نشست آقای دکتر مصطفی احسانی، دکتر عبدالعلی حسنی و دکتر محمدعیسی هاشمی سمنگانی بودند. آقای دکتر حسنی به عواملی که باعث کودتای هفت ثور گردید اشاره نمود. وی اظهار داشت که افغانستان همانند دیگر کشورهای منطقه به دنبال موج دموکراسی‌خواهی در جهان و خاورمیانه نظام مشروطیت و سپس نظام جمهوریت روی کار آمد. آما نظام جمهوری نیز عنوان جمهوریت را داشت و در عمل همان سنت ستم‌شاهی بود. به همین دلیل نسل جوان و تحصیلکرده مجذوب ایده عدالت‌خواهی مارکسیسم گردید. 
آقای دکتر احسانی به کودتای کمونیستی هفتم ثور پرداخت و آن را برای فهم هشتم ثور و حوادث متعاقب آن کانونی و مهم ارزیابی نمود و بیان داشت که رخداد هفتم ثور هم پیامدهای مثبت داخلی و خارجی داشت و هم پیامدهای منفی و ویرانگر در سطح ملی و بین‌المللی به دنبال داشت. ایشان در ادامه به بیان تفصیلی این موضوعات پرداخت، و اظهار داشت که بیداری اجتماعی مردم، تغیر ساختاری حاکمیت و دگرگونی در کانون‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی و توسعه مناسبات اقوام برخی از دستاوردهای مثبت واقعه هفتم ثور در سطح ملی بود. ایشان به پیامدهای منفی کودتای هفت ثور نیز اشاره کرد و گفت آرمان برابری و برادری که شعار اصلی کودتاگران بود پیگیری نگردید و تقابل با ارزش‌های دینی و اسلامی و بومی  در دستور کار حکومت کمونیستی قرار گرفت که به دنبال خود جنگ و مقاومت را به دنبال داشت؛ جنگی که بر اثر آن بیش از یک میلیون انسان جان شان را از دست دادند و میلیون‌ها انسان آواره گردید و زیرساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سیاسی نابود گردید. 
آقای دکتر هاشمی به عوامل و پیامدهای جهاد و مبارزه مجاهدان مسلمان افغانستان علیه اشغالگران روسی   پرداخت و ریشه‌های تاریخی، فرهنگی و اجتماعی آن اشاره نمود. وی کودتای هفتم ثور و رخداد هشتم ثور را به‌رغم تفاوت در اهداف، ماهیت و اصول دارای پیامدهای مشابه برای مردم افغانستان معرفی نمود و بیان داشت، کودتای هفتم ثور ملهم از مارکسیسم بود اما مبارزه و جهاد علیه اشغالگران روسی ملهم از ارزشهای اسلامی و دینی مردم افغانستان بود. به‌لحاظ روش، کودتاچیان از ابزار خشونت نامشروع استفاده کردند، اما خیزش جهادی مردم علیه اشغالگران کاملا  مشروع و از هر جهت به‌حق بود.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28