<

منتشر شده در : 1401/10/01

باز دید ها:239

نشست علمی کتاب، جهان آدمی (2)

مرکز پژوهشی المصطفی در افغانستان، نشست علمی «کتاب، جهان آدمی (2)» در تاریخ 30/9/1401 در محل نمایشگاه هفته پژوهش دانشگاه بین‌المللی المصطفی در افغانستان با حضور بیش از 20 نفر از دانشجویان دانشگاه بین‌المللی المصطفی برگزار کرد.

این نشست با قرائت قرآن کریم توسط عبدالسمیع محبی شروع شد. سپس آقای سید عبدالله حسینی یکی از محققین و مؤلفین پیشکسوت مرکز پژوهشی المصطفی در افغانستان و از اساتید دانشگاه، پیرامون «جایگاه کتاب در زندگی انسان و نسبت آن با این موجود» سخنان ارزشمندی را ارائه نمودن. ایشان مراحل هستی را در قالب 1. هستی واقعی که مقدم بر ظهور است، 2. هستی ذهنی که به علم فردی بشر بدل می‌شود، 3. هستی لفظی که این امر ذهنی بیان می‌شود از فردی به جمعی بدل می‌شود و نهایتاً 4. هستی و وجود کتبی که برترین این مراحل است و از زمان و مکان نیز گذر می‌کند. آقای حسینی سپس گفتند: زندگی انسان چهار مرحله به شرح ذیل دارد: 1. مرحله تقلید، 2. مرحله تخیل و تفکر، 3. مرحله بیان تخیل و تفکر و 4. مرحله کتابت. این مرحله، بالاترین و متعالی‌ترین مرحله زندگی انسان است که وی می‌تواند جهان درون خویش را در قالب موجود فرازمانی و فرامکانی، خلق کند و بیافریند.

در ادامۀ برنامه که با اجرای آقای احمد سکندر متین، از دانشجویان دانشگاه بین‌المللی المصطفی در افغانستان، جریان داشت، آقایان سید حسین مشفق، شایق صمیم، مرتضی فرهمند، عبدالسمیع محبی و یاسین عظیمی در مورد کتابی که مطالعه نموده بودند و از نقش کتاب بر زندگی خود گفته و تحولاتی را که در این زمینه تجربه کرده‌اند، برای جمع ارائه نمودن.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28