<

منتشر شده در : 1401/07/20

باز دید ها:275

سیمینار علمی تحت عنوان «سیره النبی» در دانشگاه بین‌المللی المصطفی (ص)- افغانستان برگزار شد.

به مناسبت میلاد مسعود نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) سیمینار علمی تحت عنوان «سیره النبی» در دانشگاه بین‌المللی المصطفی (ص)- افغانستان در تاریخ 14 ربیع‌الاول 1444 قمری (20 میزان 1401 شمسی) برگزار گردید.

در ابتدا مجری برنامه جناب دکتر صداقت عرض ضمن تبریک به‌مناسبت عید سعید و فرخنده میلاد پیامبر (ص) از قاری محترم آقای معراج درخواست نمود که در جایگاه تشریف بیاورند. پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط قاری محترم، سخنران نخست برنامه آقای مولوی سلمان در جایگاه قرار گرفت.

این عالم دین تولد پیامبر (ص) را نقطه عطفی در تاریخ بشریت و به‌خصوص مردم جزیرۀ العرب دانست. وی خاطرنشان نمود که در در شرایطی که ارزش‌های منحط جاهلی و شرک و بت‌پرستی زندگی مردمان سرزمین 0وحی را تباه و دچار انحطاط نموده بود، به‌گونه‌ی که دختران زنده به‌گور می‌شدند و جنگ و نزاع دایمی میان قبایل عرب حاکم بود و جهل و بی‌سوادی فراگیر بود، طلوع خورشید پیامبر اسلام (ص) در 12 و به‌روایتی 17 ربیع‌الاول نویدبخش فصل نوی در تاریخ بشر بود. وی افزود که زندگی پیامبر رحمت (ص) چه قبل از بعثت و چه بعد از بعثت، چه قبل از هجرت و چه بعد از هجرت برای همه‌ی مسلمانان جهان می‌تواند الگو باشد. پیامبر قبل از مبعوث شدن به رسالت به گواهی تاریخ تجسم یک انسان کامل، بود و بعد از بعثت نیز در مکه توانست نیروهای انسانی توانمندی تربیت نماید. پیامبر مکرم اسلام (ص) توانست در مدت کوتاهی ارزش‌های والای اسلامی را جایگزین ارزش‌های منحط جاهلی نماید و سبک زندگی جدیدی به جهانیان معرفی نماید. این عالم دین الگوگیری از نبی اکرم(ص) را شرط ضروری موفقیت امت اسلامی دانست.

سپس سخنران دوم برنامه در جایگاه قرار گرفت. ریاست محترم دانشگاه بین‌المللی المصطفی جناب آقای دکتر ثابت مراجعه و الهام‌گیری از سیره نبی مکرم اسلام را برای انسان امروزی ضروری خواند. ایشان خاطرنشان نمود که از رهگذر بررسی گفتار و کردار رسول رحمت (ص) به مجموعه‌ی از شاخص‌ها رهنمون می‌شویم که هرکدام در جای خود حائز اهمیت‌اند، شاخص‌های مثل «قسط»، «قوام» و هرکدام مهم‌اند؛ اما وی خاطرنشان نمود که در این میان شاخص «وحدت» به‌عنوان شاخص محوری و کانونی مطرح است و شاخص‌های دیگر حول این شاخص باید سازمان یابد. ایشان افزود که این شاخص در خانواده، سازمان و حرکت‌های جمعی بزرگ بسیار مهم و تعیین کننده است. ایشان اظهار داشت که  معیار «وحدت» را می‌توان به‌صورت برجسته در تمامی رفتار و گفتار پیامبر مکرم اسلام (ص) به‌وضوح مشاهده نمود. ریاست دانشگاه المصطفی (ص) اظهار داشت که یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های پیامبر(ص) اسلام «وحدت‌آفرینی» در میان قبایل عرب بود. دکتر ثابت بر لزوم حفظ وحدت میان امت اسلامی در شرایط امروز تأکید نمود و راه برون رفت از وضعیت نابسامان کنونی جوامع اسلامی را در حفظ وحدت و اخوت اسلامی دانست.

این سیمینار علمی با استقبال پرشور دانشجویان و اساتید دانشگاه مواجه شد و بیش از 220 نفر در سالن همایش حضور به‌هم رسانده بودند.

 

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28