منتشر شده در : 1398/09/22
باز دید ها:279
جشن سالگرد تاسیس و یک دهه فعالیت دانشگاه المصطفی- کابل
جشن سالگرد تاسیس و یک دهه فعالیت دانشگاه المصطفی- کابل بعد از ظهر روز پنجشنبه مورخ 21/9/1398 درمحل سالن اجتماعات دانشگاه المصطفی
جشن سالگرد تاسیس و یک دهه فعالیت دانشگاه المصطفی- کابل بعد از ظهر روز پنجشنبه مورخ 21/9/1398 درمحل سالن اجتماعات دانشگاه المصطفی با حضور ریاست محترم جامعه المصطفی(ص) العالمیه؛ جناب حجه الاسلام و المسلمین آقای دکتر عباسی و هیئت همراه، اساتید، کادر علمی، دانشجویان،کارکنان جامعه المصطفی واحد افغانستان و جمعی از مهمانان خارج از دانشگاه برگزار شد.
پس از تلاوت کلام الله مجید در ابتدا تعدادی از دانشجویان خواهر و برادر ، در سخنانی، نظرات خود را در مورد وضعیت دانشگاه و برنامه های آن ابراز کردند که خلاصه آن قرار ذیل است:
- نکات مثبت
1. محیط اسلامی مناسب (تفکیک جنسیتی)
2. اساتید متعهد و توانا
3. دروس اسلامی
4. اساتید دارای سطح تحصیلات عالی
- پیشنهادات
1. ایجاد رشته های دکتری؛
2. فرصتهای مطالعاتی؛
3. ایجاد شعبات در سایر ولایتهای افغانستان؛
در ادامه، دو تن از اساتید به نمایندگی از استادان دانشگاه به ارائه سخن پرداختند؛ در ابتدا خانم مرضیه جعفری از اساتید نمونه دانشگاه به نمایندگی از اساتید خانم، نقطه نظرات خود را مطرح نموده تاکید کردند که به بخش خواهران دانشگاه می بایست توجه بیشتری شود؛ اساتید خواهر در بخش پژوهش به کار گرفته شده و از اساتید بیشتری از خواهران در بخش دانشجویان خواهر استفاده شود.
پس از ایشان دکتر آصف حکمت سخنرانی نمودند؛ ایشان هم نکات مثبت دانشگاه را به طور خلاصه در شهرت دانشگاه المصطفی در قسمت تقریب مذاهب، فضای اسلامی دانشگاه و اساتید مجرب آن برشمردند اما تاکید داشتند که در قسمت پژوهش باید کار بیشتری انجام شود و کتابخانه هم تجهیز گردد.
پس از ایشان ریاست محترم دانشگاه جناب آقای دکتر ثابت پس از خیر مقدم به دانشجویان و تشکر از حضور اساتید و مهمانان، به ارائه آماری از سال تاسیس دانشگاه المصطفی(ص) - کابل تا کنون پرداختند؛ مانند تعداد دانشجویان و فارغ التحصیلان به تفکیک جنسیت، مذهب و مقطع تحصیلی و رشته و فعالیت های پژوهشی دانشگاه.
ایشان در قسمت پایانی سخنرانی خود، گزارشی از عملکرد و طرح های دوران ریاست خود در محور های ذیل ارائه کردند:
1- سخنرانی های روزانه توسط اساتید و دانشجویان در موضوع تقریب مذاهب در هفته وحدت؛
2- بازنگری در سرفصلهای دروس دانشگاه؛
3- طرح ایجاد مرکز رشد برای تقویت علمی دانشجویان و اساتید؛
4- ایجاد آموزش مجازی در زمینه های مختلف و امضای تفاهمنامه با دانشگاه مجازی جامعه المصطفی در قم؛
5- ایجاد تفاهم نامه با دانشگاه های داخلی و خارجی؛
6- ایجاد سامانه جامع اتوماسیون دانشگاه؛
7- ایجاد زبانکده پشتو و عربی؛
8- نرم افزار مالی دانشگاه؛
9- تدوین سرفصلها و متون درسی؛
10- ایجاد تشکل های فرهنگی دانشجویان و فارغ التحصیلان؛
11- پیشنهاد ایجاد شعبه های مختلف دانشگاه در سایر ولایات؛
12- استفاده از ظرفیت فارغ التحصیلان؛
13- استفاده از اساتید اهل سنت و مشاوران اهل سنت؛
14- توسعه کتابخانه از جهت سخت افزاری و نرم افزاری؛
آخرین سخنران این جشن، جناب آقای دکتر عباسی ریاست محترم جامعه المصطفی العالمیه بودند؛ ایشان پس از تشکر و قدردانی از زحمات کادر علمی و اجرایی دانشگاه؛ سخنان خود را بر محور علم و اهمیت و نقش آن در تمدن اسلامی ادامه داده و اشاره کردند که مسلمانان قرنها به عنوان پرچمدار علم و تمدن در سطح جهان مطرح بودند؛ بسیاری از دانشهای اروپائیان، مدیون دانشگاه های تمدن اسلام میباشد. ایشان در قسمت پایانی سخنان خود گفتند که علم زیر ساخت یک تمدن به شمار می رود و دانشگاهها مکان تولید علم اند و در همین راستا المصطفی پرچمدار احیای علم و تمدن در جهان است. البته علم توام با ایمان و اخلاق. المصطفی امروز با حدود 400 رشته فعالیت دارد و باید رشته های جدیدتری برای احیای تمدن اسلامی ایجاد شود.