<

منتشر شده در : 1403/12/08

باز دید ها:171

برگزاری جشن فراغت دانشجویان مقاطع ماستری و لیسانس نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

از پانزدهمین دور فراغت دانشجویان مقطع ماستری و دوزادهمین دور فراغت دانشجویان مقطع لیسانس روز سه شنبه تاریخ 1403/12/7 با حضور اساتید، دانشجویان، خانواده های فارغ التحصیلان و کارمندان نمایندگی تجلیل به عمل آمد.

مراسم با تلاوت قرآن کریم توسط ضیا الرحمن ضیایی آغاز گردید و در ادامه آقای محمدآصف حکمت معاون تحقیقات و پژوهش نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان سخنرانی نمود، ایشان گفتند: علم آموزی برای زن و مرد در اسلام به عنوان یک فرض و واجب محسوب می‌شود. این اصل به‌ویژه در دین اسلام مورد تأکید قرار گرفته است؛ جایی که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «طلب العلم فریضة علی کل مسلم و مسلمة؛ طلب علم بر هر مسلمان و مسلمانه‌ای واجب است». این امر نشان‌دهنده آن است که کسب علم، نه تنها یک حق بلکه یک وظیفه شرعی برای همه افراد، بدون توجه به جنسیت، تلقی می‌شود.

ایشان افزود: نداشتن محدودیت زمانی و سنی در علم‌آموزی یکی از اصول کلیدی آموزش در اسلام به شمار می‌آید و در بسیاری از احادیث و آیات قرآن به آن اشاره شده است. در اسلام، تعلّم و کسب علم نه‌تنها یک وظیفه‌ی دینی، بلکه یک حق است که برای همه افراد، بدون توجه به سن و زمان، قابل دسترسی است. پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «طلب العلم من المهد الی اللحد؛ کسب علم از گهواره تا گور واجب است». این حدیث به وضوح نشان می‌دهد که هیچ گونه محدودیتی برای آغاز به تحصیل وجود ندارد و افراد می‌توانند در هر سنی، از کودکی تا پیری، علم بیاموزند.

آقای حکمت در اخیر گفتند:  وجود تحصیل‌کردگان در جامعه می‌تواند به ترویج و تعمیق معارف اسلامی، حفظ هویت دینی و فرهنگی، و مقابله با افراط‌گرایی کمک کند. این افراد می‌توانند با ارائه تفاسیر درست و کاربردی از آموزه‌های اسلامی، به جوانان و نسل‌های آینده، در راه رسیدن به انسجام اجتماعی و تقویت همزیستی مسالمت‌آمیز یاری رسانند.

در ادامه مداحی توسط آقای سیدحکمت الله هاشمی و سرود توسط گروه سرود و تواشیح نهج القرآن اجرا گردید.

سپس مولوی محمدرحیم ایوب رئیس اسناد، هدایت و تعقیب وزارت معارف پیرامون نیازمندی افغانستان به نیروهای متخصص برای پیشرفت صحبت نموده و گفتند: حضور و فعالیت نیروهای متخصص در افغانستان، نه تنها به پیشرفت اقتصادی و اجتماعی کمک می‌کند، بلکه به تثبیت امنیت و ثبات در کشور نیز منجر می‌شود. این نیروها می‌توانند با ارائه راهکارهای علمی و عملی و همکاری با نهادهای دولتی و غیردولتی، بهبود شرایط زندگی و ایجاد بسترهای لازم برای توسعه پایدار را فراهم آورند.

سیدمحمدعالمی معاون علمی - تدریسی نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان سخنران پایانی مراسم بود، ایشان علم‌آموزی را یکی از ارکان اساسی پیشرفت جامعه افغانستان به شمار می‌آید و نقش بسزایی در توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور دارد. در دنیای امروز، علم و دانش به عنوان کلیدهای موفقیت در مقامات مختلف شناخته می‌شوند و افرادی که دارای تحصیلات و تخصص هستند، می‌توانند به بهبود شرایط زندگی و رفع چالش‌های کلیدی مانند فقر، بیکاری و عدم دسترسی به خدمات اجتماعی کمک کنند. تحصیل‌کردگان قادرند با نوآوری و ایجاد ایده‌های جدید، در بخش‌های مختلف از جمله تکنولوژی، بهداشت، زراعت و صنعت به توسعه پایدار و مدرن سازی جامعه کمک فراوانی نمایند.

ایشان افزود: در این راستا، نمایندگی جامعة المصطفی در افغانستان به عنوان یک نهاد علمی و فرهنگی، نقش قابل توجهی در پیشرفت علمی کشور ایفا می‌کند. این نهاد با ارائه برنامه‌های آموزشی و تربیتی با کیفیت در سطوح مختلف، به ویژه در زمینه علوم اسلامی و انسانی، زمینه‌های لازم را برای تربیت نیروی انسانی متخصص و با دانش فراهم کرده است. نمایندگی جامعة المصطفی با جذب دانشجویان از سرتاسر کشور، به ویژه جوانان و اقشار مختلف جامعه امکان تحصیل و آشنایی با علوم جدید را فراهم می‌کند.

در اخیر مراسم تصدیق نامه های فارغ التحصیلان اهدا گردید.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28