منتشر شده در : 1403/08/24
باز دید ها:156
برگزاری همایش بینالمللی «راهکارهای تقریب و زیست اجتماعی در افغانستان» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
همایش بین المللی با عنوان« راهکارهای تقریب و زیست اجتماعی در افغانستان» روز چهارشنبه تاریخ 1403/8/23 با حضور حجت الاسلام و المسلمین آقای دکترسیدعبدالحمید ثابت رئیس نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، رئیس شورای علمای شیعیان افغانستان، نمایندگان مراجع عظام، مدیران مدارس علمیه، اساتید، دانشجویان و پژوهشگران و رسانه های ملی و بین المللی در سالن اجتماعات نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار گردید.
همایش با تلاوت قرآن کریم توسط آقای فضل احمد امید آغاز شد و سپس آقای محمد عارف صداقت مقاله خویش را تحت عنوان « موانع و راهکارهای تقریب مذاهب با تأکید بر افغانستان» را ارائه نمود.
سپس آقای محمدآصف حکمت به عنوان دبیرعلمی همایش گزارش مختصری از برگزاری این همایش ارائه نمودند، ایشان همچنین بیان داشت که از مجموع مقالات پذیرفتهشده، 39 مقاله گواهی اعتبار ISC را دریافت کرده و 20 مقاله آن به زیور طبع آراسته شده است. آقای حکمت به مشارکت فعال نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان در بیست و پنجمین جشنواره شیخ طوسی(ره) با ارایه 500 اثر در سه بخش کتاب، پایاننامه و مقاله نیز اشاره کرد.
در ادامه آقای مولوی نورالله کوثر عضو اکادمی علوم افغانستان سخنرانی نمود، ایشان با استناد به آیات متعدد قرآن کریم امت اسلامی را «امت یگانه» و واحد خواند و افزود که مذاهب اسلامی در 95 در صد اصول و فروع با هم اشتراک و وحدت نظر دارند و این می طلبد که مسلمان به مسأله تقریب به عنوان فوق راهبردی نگاه کنند.
سخنران بعدی همایش حجت الاسلام آقای علیزاده بود، ایشان مبانی و راهکارهای عملی تقریب را مورد بحث قرار داد. وی، تکیه بر مشترکات در اصول و فروع، تعریف اهداف و منافع مشترک امت اسلامی، شناخت دشمن مشترک، شناخت متقابل از همدیگر و تکیه بر مشهورات و دیدگاههای رسمی مذاهب از مهمترین راهکارهای تقریب برشمرد.
در ادامه همایش، آیت الله صالحی رئیس علمای شیعیان افغانستان نیز به ایراد سخن پرداخت. ایشان بیان داشت که اسلام بر دوپایه توحید و وحدت کلمه استوار است و به همین جهت ضرورت دارد که جهان اسلام اهتمام جدی به موضوع تقریب داشته و با توجه به تعالیم حیاتبخش اسلام، اختلاف و چندگانگی را از میان شان دور نمایند.
آقای قاسم علی صداقت نیز مقالهای را با عنوان «تفاوت مذهبی و نژادی و زیست مسالمتآمیز در افغانستان»، ارایه نمود.
دکتر عبدالطیف نظری معاون وزارت اقتصاد نیز در این همایش به ایراد سخن پرداخت. وی با برشمردن انواع سلطه، سلطه فرامدرن را که توسط امپراطوریهای رسانه ای اعمال میگردد بدترین و خطرناکترین نوع سلطه دانست و افزود که امروزه کشورهای تحت ستم بیشتر با این ابزار مورد تجاوز و غارت قرار میگیرند. ایشان افزود که اتحاد و همبستگی برای جهان اسلام و مسلمان نه به عنوان تاکتیک و نه به عنوان یک راهبرد بلکه به عنوان یک تکلیف و ضرورت دینی مطرح است.
سپس آقای دکتر حسینی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل سخنرانی نموده و بیان کرد: افغانستان در طی اعصار و قرون همواره در زیست اجتماعی مسالمتآمیز نمونه بوده و زخمهای تاریخی افغانستان و نیز وضعیتی را که در دوران معاصر تجربه کرده، ناشی از دسیسههای خارجی و قدرتهای استعمارگر بوده است. همچنان ایشان راهکارهایی را برای تقویت همزیستی مسالمتآمیز در این کشور بیان کرد.
در ادامه آقای محمدعارف دولتشاهی در مقالهای، همزیستی مسالمتآمیز را در جامعه جماعتی مورد بررسی قرارد داد.
سخنران پایانبخش همایش، حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر سیدعبدالحمید ثابت رئیس محترم نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان بود. ایشان فرمود: موضوع همایش نخست با درایت در ستاد مرکزی المصطفی در ایران تصویب و اجرا گردید و سپس با توجه به وضعیت افغانستان و نیز رسالت نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان در امر شکوفایی پژوهش در افغانستان، همایش در این کشور نیز به فرجام رسید.
حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر ثابت با اشاره به آیات قرآن کریم، اظهار داشت که آنچه برای سعادت انسان و جوامع انسانی لازم است در اختیار بشر قرار داشته و آنچه که در پیمودن سعادت و خیر صلاح ایجاد مشکل میکند از ناحیه عمل انسانها است و به همین جهت ضرورت دارد که عمل ما اصلاح گردد. ایشان وظیفه نخبگان فکری را در اصلاح سطح عمل، هم در بعد فردی و هم در بعد اجتماعی، بسیار مهم توصیف کرد و افزود رسالت و وظیفه همه در این خصوص بسیار سنگین و حیاتی است.
این برنامه با اهدای لوح تقدیر برای نویسندگان مقالات برتر برای این همایش و نویسندگان برتر کتاب، مقالات و پایان نامه در جشنواره بین المللی شیخ طوسی به پایان رسید.