معرفی معاونت فرهنگی تربیتی
معاونت فرهنگی تربیتی دانشگاه بین المللی المصطفی (ص) - افغانستان یکی از بخشهای اصلی این مرکز علمی، آموزشی و تربیتی است که با هدف برنامهریزی، سازماندهی، هماهنگی، نظارت و پاجرای برنامههای فرهنگی، قرآنی، ورزشی و تربیتی دانشگاه و به منظور ارتقای کیفی و کمی معارف ناب اسلامی و اشاعه آن در میان دانشجویان میباشد. معاونت فرهنگی تربیتی از ارکان اصلی المصطفی(ص) است که در راستای اهداف تعیین شده از سوی وزارت تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان و ستاد مرکزی جامعه المصطفی العالمیه و با رویکرد اولویت دهی به نیازهای منطقهای در راستای اعتلای فرهنگ اسلامی و معرفی رویه تساهل و تسامح اسلامی همواره تلاش نموده است.
از آنجا که افغانستان کشوری کثیر الاقوام و با تنوع و گوناگونی فرهنگی و مذهبی میباشد، سیاست معاونت فرهنگی تربیتی المصطفی(ص) در جهت نزدیک نمودن شکافهای قومیتی و مذهبی بوده و همواره در طرح و اجرای برنامه های خود بر جنبههای عام و مشترک، ترویج روحیه تقریب و تسامح و تساهل، همدیگر پذیری و احترام به مذاهب و اقوام گوناگون کشور بنا گذاشته شده است و در برنامههای اجرا شده از سوی این نهاد سعی شده است که دانشجویان فارغ از تعلقهای منطقهای، مذهبی و قومی خود، این دانشگاه را آئینهی خواستها و آرزوهای خود بیابند که به دور از هرگونه افراط و تفریط و صرفاً در جهت ارتقای کیفی و کمی علمی، آموزشی، فرهنگی و اخلاقی آنان فعالیت مینماید.
هرگونه فعالیت فرهنگی تربیتی انجام شده در دانشگاه المصطفی(ص) یا آنچه که هدف گذاری میشود، معاونت فرهنگی به صورت مستقیم مسئولیت اجرای آن را به عهده دارد و لذا برنامههای متنوع و گوناگونی را در این جهت هدف گذاری کرده و اجرا مینماید که از آن جمله برنامه های مناسبتی ملی و دینی (اعیاد بزرگ اسلامی مانند قربان، فطر، بعثت، میلاد النبی(ص)، هفته وحدت و سایر مناسبتها، درس ها و جلسات اخلاق، آموزش قرآن (تجوید، ترتیل، قرائت و حفظ)، جلسات تربیتی برای دانشجویان، جلسات مشاوره تحصیلی و مشاوره در امور خانواده و مشکلات خانوادگی، جلسات هفتگی و جلسات روزانه به صورتهای گوناگون از سوی این معاونت برگزار میگردد.
معاونت فرهنگی تربیتی المصطفی(ص) مسئولیت مستقیم طراحی چارتها و برنامههای فرهنگی تربیتی را بر عهده دارد که در راستای سیاستهای کلی این دانشگاه تهیه شده و پس از تصویب در شورای عالی دانشگاه و دستور ریاست محترم دانشگاه قابلیت اجرا میباشد.
برنامهها:
بطور کلی برنامههای معاونت فرهنگی تربیتی مبتنی بر چند بخش کلی است:
1- برنامههای قرآنی
2- برنامههای مناسبتی
3- برنامه های مبتنی بر نیازهای دانشجویان
4- آموزشهای مهارتی
5- مشاوره در بخشهای مختلف تحصیلی، فامیلی
از آنجایی که هدف این معاونت بالابردن سطح دانش و اندوخته های اسلامی دانشجویان می باشد، این معاونت تلاش ورزیده است تا کمبودهای قرآنی دانشجویان را با برگزاری برنامه های متنوعی چون کلاس های تجوید، رو خوانی و روان خوانی قرآن جبران نماید و برنامه هایی دانشجویی که در این راستا باشد حمایت نماید. برنامه های مناسبت محور مبتنی بر این امر است که تلاش شود تا هم عنعنات و شعایر ملی، فرهنگی و دینی گرامی داشته شود و هم با استفاده از دانشجویان در تمامی برنامه سطح مهارت و دانش محصلان ارتقا یابد. در برنامه های مبتنی بر نیاز دانشجو نیز سعی شده است طوری برنامه طراحی شود که نیازهای دانشجویان در اولویت اجرا قرار بگیرد که به عنوان نمونه کلاس های مشاوره تحصیلی، مشاوره خانوادگی، آموزش مهارت زندگی و برنامه های آموزش زبان از این جمله می باشد.