منتشر شده در : 1401/03/03

پنجمین جشن فارغ التحصیلی دانش آموختگان دانشگاه المصطفی - کابل

این جشن در روز جمعه مورخ 22/9/1398 در محل تالار استقلال در شهر کابل برگزار شد.

این جشن در روز جمعه مورخ 22/9/1398 در محل تالار استقلال در شهر کابل برگزار شد. مراسم با تلاوت کلام الله مجید و پخش سرود ملی دو کشور ایران و افغانستان آغاز و پس از آن پرچم دانشگاه المصطفی با مراسم ویژه ای توسط دانشجویان در جایگاه قرار داده شد. سپس آقای دکتر گلستانی معاون علمی تدریسی دانشگاه به حضار در جلسه خیرمقدم گفتند و اهمیت لباس فارغ التحصیلی را به دانشجویان متذکر شدند؛ پس از ایشان آقای ایزدیار معاون اول مجلس سنا جمهوری اسلامی افغانستان، سخنرانی نموده و تاکید کردند که باید کاستی هایی که دانشگاه های خصوصی در مقایسه با دانشگاه های دولتی دارند برطرف شوند و این دسته دانشگاه ها از نظر علمی خود را به دانشگاه های دولتی برسانند. ایشان علاوه کردند که با علم و دانش است که مشکلات افغانستان حل خواهد شد.

سپس خانم سیمین احمدی از فارغ التحصیلان رشته علوم قرآن دانشگاه المصطفی به ذکر نکات مثبت دانشگاه پرداخته و اشاره کرد که وظیفه فارغین این دانشگاه به سبب رسالت تبلیغی آن دشوارتر از سایر دانشگاه‏ها می باشد.

سخنران بعدی آقای ترشتوال رئیس سابق دانشگاهها و مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی وزارت تحصیلات بود. وی به اهمیت ترویچ علم آموزی و وحدت نخبگان سیاسی و علمی اشاره کردند.

یاسر محسنی (نوه آیت الله محسنی) به عنوان نماینده دانشجویان از دیگر سخنرانانی بودکه به چهل سال خدمت المصطفی(ص) اشاره داشت و پیشنهاد نمود فعالیت های علمی و آموزشی المصطفی(ص) در رشته‏های کارشناسی ارشد و دکتری توسعه یابد.

در ادامه دکتر قنبری؛ معاون محترم ارتباطات و امور بین الملل جامعه المصطفی(ص) در جایگاه قرار گرفته و در سخنان خود به سه ویژگی المصطفی اشاره داشتند: 1- بین المللی بودن؛ 2- از آن همه ی مسلمانان بودن؛ 3- مطابق معیارها و استانداردهای علمی بودن. ایشان به فارغین توصیه نمودند که باید نماد عقلانیت، معنویت و صلح و عدالت خواهی باشند.

آقای واقف حکیمی؛ وکیل ولایت بدخشان در پارلمان افغانستان، از دیگر سخنرانان مراسم بودند که در مورد فلسفه علم و دانایی سخنانی را ایراد نمودند.

جناب آقای دکتر ثابت؛ رئیس محترم دانشگاه المصطفی(ص) -کابل، آخرین سخنران جشن بودند که پس از خیر مقدم و تشکر از حضور مهمانان و سخنرانان و دانشجویان و خانواده های ایشان، بر اهمیت تزکیه تاکید نموده و علاوه کردند که قرآن هم بر تقدم تزکیه بر علم تاکید دارد.

مراسم با اعطاء تصدیقنامه های فراغت توسط مسئولین جامعه المصطفی(ص)، مهمانان ویژه و اساتید دانشگاه ادامه یافته و با اجراء سایر برنامه های مرسوم جشن فراغت با حفظ و رعایت کامل جایگاه ارزشی المصطفی(ص) به انجام رسید.

قابل یادآوری است: جشن فراغت دانشگاه المصطفی(ص) کابل، با ابتکار و طرح بی سابقه دانشگاه در میان دانشگاههای افغانستان مبنی بر واگذاری انجام کلیه امور مرتبط به برگزاری جشن فراغت به دانشجویان و نظارت مسئولین دانشگاه، به نحو مطلوب، شایسته، باشکوه و به عنوان نمونه ای از اعتماد متقابل دانشگاه و دانشجویان برگزارشد.

در این دور، حدود 300 نفر از دانشجویان از مقاطع فوق لیسانس و لیسانس در رشته های مختلف فراغت حاصل کردند که از میان آنها 169 نفر در جشن ثبت نام و اشتراک کرده بودند.