مرکز انکشاف مسلکی

معرفی مرکز انکشاف مسلکی (رشد )

در دهه اخیر توجه خاصی در جهان به آموزش‌های تخصصی شده است، این امر حاکی از این حقیقت است که این آموزش‌ها تنها راه تربیت نیروی انسانی متخصص و ابزار مهمی در ارتقاء کیفیت خدمات، ابداع و نوع آوری محسوب می‌شود. روند رو به رشد ظهور تکنولوژی‌های نوین در قرن حاضر و توسعه سریع دانش، علوم و تکنولوژی در عرصه جهانی، بقاء و توسعه مؤسسات آموزشی را تحت تأثیر خود قرار داده و آن‌ها را با تغییرات بسیار شگرفی روبرو کرده است. کلید اصلی و مهم‌ترین مؤلفه مؤسسات آموزشی در سازگاری، ارتقاء و توسعه‌سازمانی با توجه به این تغییرات، سرمایه دانشی یا سرمایه انسانی آن‌هاست. امروزه مؤسساتی پیشرو محسوب می‌شوند که به امر توسعه و آموزش منابع بشری تأکید و اهتمام دارند و در فعالیت‌های آموزشی به دو اصل ارتقاء اثربخشی و کار آیی آموزش توجه دارند. با اتخاذ این رویکرد استراتژیک در حوزه آموزش، تحقق چشم‌انداز، مأموریت‌ها و اهداف سازمانی برای مؤسسات آموزشی تسهیل خواهد شد، ازاین‌رو مؤسسات آموزشی، در پی توسعه فرآیند آموزش خود بر اساس ایجاد هماهنگی فراگیر و برقراری ارتباط این اهداف و سیاست‌های سازمانی از یکسو و اهداف و کارکردهای آموزشی از سوی دیگر هستند.

در پی درک اهمیت راهبردی این‌گونه آموزش‌ها، نهاد علمی و فاخری همچون دانشگاه بین­المللی المصطفی به‌عنوان یکی از نهادهای مهم آموزشی که به دنبال بسط جامع اندیشه دینی و توحیدی و گسترش علوم انسانی در جهت پاسخ‌گویی به نیازهای بشر کنونی بوده است؛ دانشگاه بین­المللی المصطفی با تأسیس مرکز انکشاف مسلکی (رشد)، قصد دارد که با برنامه­ریزی نظام­مند و منطقی در راستای ارتقاء ظرفیت کادر علمی، کارمندان و محصلان بیفزاید. ازاین‌رو لازم است که برای تحقق اهداف در ابعاد آموزشی، پژوهشی و مهارت­های تخصصی در ابعاد فردی و سازمانی فعالیت شود.

مأموریت

 دانشگاه بین­المللی المصطفی در حوزه آموزش‌های مهارتی و کاربردی و در راستای تحقق رسالت‌ها و مأموریت‌های سازمانی خود و با بهره‌گیری از نیروهای متعهد، متخصص و متکی بر دستاوردهای علمی تخصصی روز، با فراهم نمودن زمینه رشد و پرورش استعدادها و مهارت‌های جامعه علمی باهدف تربیت نیروی انسانی ماهر، کارآفرین و متخصص، در کنار آموزش‌های آکادمیک مطابق با معیارهای بین‌المللی و فراهم‌سازی زمینه دستیابی به آموزش بهتر و معیاری، از طریق اجرای دوره‌های مهارتی مختلف به تربیت نیروی انسانی کارآمد و تأثیرگذار می‌پردازد.

چشم‌انداز

دانشگاه  بین­المللی المصطفی در حوزه آموزش‌های کاربردی مهارتی در افق 1404 مجموعه‌ای است سرآمد و الگو در میان سایر نهادهای همسو که بر پایه اقتضائات دینی، دانشگاهی و بین‌المللی با تکیه بر دستاوردهای علمی تخصصی روز، ضمن توسعه و تجهیز زیرساخت‌ها و استانداردسازی دوره‌ها، به فراگیر سازی آموزش‌های کاربردی در میان مخاطبان به تربیت اساتید، دانشجویان، مربیان و مدیران کارآمد و نقش‌آفرین در عرصه‌های مختلف علمی فرهنگی اقدام می‌نماید.

 اهداف

هدف اصلی مرکز انکشاف مسلکی دانشگاه بین­المللی المصطفی فرایند رشد و ارتقای ظرفیت همه‌جانبه کادر علمی، کارمندان و محصلان در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی، فنی را از طریق یادگیری­های رسمی و غیر رسمی است.

اهداف فرعی:

1- تربیت نیرو و توانمندسازی استادان، کارمندان و دانشجویان در مهارت‌های مختلف از قبیل قرآنی، تربیتی،     فرهنگی، تکنولوژی، پژوهشی، مدیریتی، هنری، رسانه‌ای؛

2- تربیت مربیان و اساتید مهارت‌های کاربردی از بین دانش‌آموختگان دوره‌ها؛

3- زمینه‌سازی برای تولید محصولات فرهنگی و رسانه‌ای متناسب با نیازهای جهان اسلام؛

4- ایجاد زمینه‌های کارآفرینی و اشتغال هدفمند دانش‌آموختگان و خانواده‌ها متناسب با رسالت‌های دینی،      دانشگاهی و مأموریت‌های دانشگاه بین‌المللی المصطفی

5- افزایش توانمندی‌ها و مهارت‌های کاربردی و فرهنگی خانواده‌ها در راستای شکل‌گیری خانواده موفق؛

6- آماده‌سازی افراد برای انجام درست و مؤثر وظایف شغلی به‌منظور بهره‌وری بیشتر. 

تعاریف

1. آموزش‌های کاربردی:

آموزش‌های کاربردی به آموزش‌هایی اطلاق می‌شود که هدف آن ارتقای سطح دانش، بینش و توان شاغلین دولتی و غیردولتی مرتبط با حوزه‌های علم و صنعت و ایجاد مهارت‌های شغلی در ایشان است این آموزش‌ها به‌منظور توسعه دانش تخصصی مدیران و کارشناسان، افزایش بهره‌وری نیروی انسانی شاغل در دستگاه‌های اداری، افزایش دانش کاربردی، ارتقای سطح علمی و تخصصی، پرورش نیروی متخصص، خلاق و کارآمد و توانمندسازی مدیران دستگاه‌های اجرایی برگزار می‌گردد.آموزش‌های کاربردی در دانشگاه المصطفی عبارت است از مجموعه‌ای از فنون و مهارت‌ها در عرصه‌های قرآنی، فرهنگی، هنری، تربیتی، آموزشی، پژوهشی، مدیریتی، رسانه‌ای، ادبی و غیره که بر اساس نیازهای، دینی و مذهبی به‌صورت کوتاه‌مدت و کارگاهی باهدف ایجاد مهارت و افزایش توانمندی‌های دانشجویان، اساتید و کارمندان دانشگاه المصطفی در راستای ایفای رسالت‌های دینی، اجتماعی، دانشگاهی و تصدی مسئولیت‌های مرتبط ارائه می‌گردد.

2. دوره‌های مهارتی:

فرآیندی آموزشی مهارتی است که در یک بازه زمانی خاص و بر پایه استاندارد معین و مشتمل بر یک یا چند درس در قالب دوره و یا کارگاه به‌منظور ارتقای توانمندی‌های فراگیران، برنامه‌ریزی و اجرا می‌گردد.

3. استاندارد دوره‌ها:

عبارت است از طرح کلی هر یک از دوره‌های مهارتی و کاربردی که شامل عناوین و سرفصل‌های دروس، منابع آموزشی، مدت‌زمان اجرا و تجهیزات موردنیاز به‌منظور تدریس در دانشگاه المصطفی، تدوین و تصویب‌شده است.


آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28
بازدید امروز : 125 بازدید دیروز: 107 بازدید کل: 62854